maratonski pregovori

Još nema dogovora o povećanju plaća u pulskim vrtićima

11.07.2024 - 09:06
S nedavnog prosvjeda u Puli (Foto: Istarski.hr)
S nedavnog prosvjeda u Puli (Foto: Istarski.hr)

"Novi krug pregovora nastavlja se slijedeći utorak. Unatoč različitim gledanjima na neka pitanja izgledno je da će se stavovi približiti, stoga se očekuju bolje vijesti. Ukoliko ne bude tako, ne odustajemo niti od svojih traženja niti od metoda borbe", poručuje jučer Rajko Kutlača iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije nakon još jednog kruga pregovora između Grada Pule i Sindikata. Dakle, još uvijek nema pomaka u vezi zahtjeva radnika i Sindikata za izjednačavanjem plaća zaposlenih u vrtiću s plaćama zaposlenih u osnovnim školama. Novi sastanak održat će se u utorak, 16. srpnja.

 

Podsjetimo, pulski gradonačelnik Filip Zoričić prošle je srijede izvijestio da je Grad Pula ponudio da se rok za povećanje plaća skrati s dvije i pol na godinu i pol dana, a prva tranša u rujnu ne bude tri posto nego 15 posto, pa u siječnju iduće godine šest posto, te ostatak do ožujka 2026. godine. Grad je samo u ovoj godini povećao plaće za 27 posto, do rujna će ukupno povećanje biti 30 posto, što bi značilo da u mandatu ove gradske uprave ukupno povećanje iznosi 51 posto, dok ga tijekom tri prethodna mandata uopće nije bilo, rekao je gradonačelnik Zoričić.

No, Sindikat čvrsto stoji iza zahtjeva za izjednačavanjem plaća u vrtićima i osnovnim školama, pozivajući se na zakon, zbog čega je u pulskim vrtićima prije desetak dana održan jednodnevni štrajk, kada 95 posto roditelja nije dovelo dijete u vrtić, a ranije i prosvjed radnika u vrtićima. (M.R.)

Tweet

Posljednje novosti