ODUGOVLAČENJE OBRANE?

Nasilnike iz Rovinja brani isti odvjetnik, sud ih pozvao da ga promijene

0
Ulaz u rovinjski swingerski klub Anaconda (Duško Marušić/PIXSELL )
Ulaz u rovinjski swingerski klub Anaconda (Duško Marušić/PIXSELL )

Tek što je započeo postupak pred Županijskim sudom u Puli zbog slučaja premlaćivanja dviju osoba pred rovinjskim swingerskim klubom Anaconda, već se nazire moguća taktika obrane. Naime, Županijski je sud objavio odluku kojom upozorava da su prvookrivljeni Leo Maršić i drugookrivljena Đurđica Maršić angažirali istog odvjetnika što, prema tumačenju suda, nije u skladu sa Zakonom o kaznenom postupku, koji navodi da okrivljenici mogu imati zajedničkog odvjetnika, ali samo ako se protiv njih ne vodi postupak za isto kazneno djelo. Budući da su Leo i Đurđica Maršić optuženi za isto kazneno djelo, sud ih je pozvao da u roku od osam dana imenuju drugog branitelja. Teško da iskusni zagrebački odvjetnik Milko Križanović, koji je svojedobno branio i Vjeku Sliška, nije znao za taj detalj. Prije bi se moglo nagađati da je ovaj potez učinjen da bi se dobilo na vremenu i možda bolje pripremila obrana.

 

Podsjetimo, početkom lipnja Županijsko državno odvjetništvo u Puli je podignulo optužnicu protiv sedmero napadača - šest muškaraca i jedne žene. Jedna od dviju njihovih žrtava, odnosno osoba koje su brutalno premlatili je Bruno Plišo, sin poznatog istarskog poduzetnika i zagrebačkog odvjetnika Miroslava Pliše, vlasnika Stancije Meneghetti u Balama.

Okrivljenici su, prema stavu tužiteljstva, 2. rujna 2023. u sitnim noćnim satima ispred Anaconda Swinger Cluba prvo udarili Plišu šakom u zatiljak, nakon čega je pao na pod, a onda su ga svi zajedno udarali rukama i nogama po glavi i tijelu, pri čemu ga je Maršić udarila šakom u glavu i vukla ga po makadamu, te mu nanijeli teške tjelesne ozljede. Tom su prilikom, navodi odvjetništvo, Leo i Đurđica Maršić s ruke Bruna Pliša skinuli ručne satove vrijedne 15.890 eura, dok su mu s vrata strgnuli dva zlatna lančića vrijedna najmanje 2.600 eura te zlatni lančić od 1.900 eura, i zadržali ih za sebe. Osobama koje su htjele pomoći Pliši okrivljenici su prijetili da će ih ubiti. Jedna djevojka im je prišla i govorila im da će ubiti Plišu ako ga nastave tući, pa ju je jedan od njih udario u glavu. Djevojka je pala na tlo, a oni su je potom udarali rukama i nogama. Na koncu, kada je došla policija, Leo Maršić je izvukao pištolj i uperio ga prema policajcima, no oni su ga ubrzo oborili na tlo. Malo nakon te noći policija je uhitila vlasnicu i jednog djelatnika Anaconde, ali ne zbog slučaja Plišo, već zbog premlaćivanja 61-godišnjeg Talijana. Taj je slučaj također dio ove optužnice. (B. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa