UVOD U PROSVJED

Radnici predškolskih ustanova dijele letke pulskim vijećnicima

0
Odgojitelji i predstavnici sindikata ispred Komunalne palače (Snimio Bojan Žižović)
Odgojitelji i predstavnici sindikata ispred Komunalne palače (Snimio Bojan Žižović)

Vijećnike su pred sjednicu pulskog Gradskog vijeća na Forumu dočekali radnici u predškolskim ustanovama, dijeleći im letke. "Sve im piše na lecima. Tražimo od njih da se izjasne žele li da se zakoni ove zemlje poštuju ili po njima može svatko raditi štogod hoće", kazali su nam. Uvod je to u prosvjed, drugi po redu nakon prvog, koji će djelatnici u predškolskim ustanovama održati danas u 15 sati ispred gradske palače. Podsjetimo, ovdje smo pisali o razlozima nezadovoljstva odgojitelja i sindikata.

 

U svom proglasu, između ostalog, upozoravaju: "Prema izračunu osnivača (Grada Pule, op. n.), plaće su u zadnje tri godine rasle 30 posto, što je točno, ali inflacija je poništila to povećanje. Sve su cijene porasle, čak i cijene gradskih usluga. Usprkos tome, svaki četvrti radnik dječjih vrtića ima osnovu bruto plaću na razini minimalne plaće u Republici Hrvatskoj. Plaće svih radnika dječjih vrtića enormno zaostaju za plaćama radnika u osnovnim školama. Plaća odgojitelja zaostaje 550 eura mjesečno, što je na godišnjoj razini gotovo 7.000 eura… Zar stvarno mislite da ti ljudi trebaju razumjeti da osnivač ne poštuje zakon i ne povećava plaću jer ima teškoća? Kako?"

Pozvali su vijećnike da im pridruže na današnjem prosvjedu u 15 sati ili da barem izađu s Vijeća i iskažu svoje stavove. (B. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa