slučaj 'anaconda'

Podignuta optužnica protiv grupe nasilnika iz rovinjskog kluba

0
Privođenje Đurđice Maršić Vučković, vlasnice kluba Anaconda (foto: Saša Miljević/Pixsell)
Privođenje Đurđice Maršić Vučković, vlasnice kluba Anaconda (foto: Saša Miljević/Pixsell)

Slučaj premlaćivanja dviju osoba u Rovinju koje se dogodilo u noći s petka na subotu 2. rujna prošle godine ispred Anaconda Swinger kluba dosegnuo je jedan vrlo bitan pravosudni korak, a to je podizanje optužnice protiv 'ekipe' sedmero napadača, šest muškaraca i jedne žene. To su redom Leo Maršić, Đurđica Maršić, Kristian Červar, Dario Verk, Bojan Lukić, Aleksandar Popović i Mauro Geršić.

Kako smo tada pisali, a i to je jedan od razloga zašto je slučaj dospio u fokus javnosti, jedna od dviju premlaćenih osoba je Bruno Plišo, sin poznatog istarskog poduzetnika i zagrebačkog odvjetnika Miroslava Pliše, vlasnika Stancije Meneghetti u Balama. Otac je više puta oštro reagirao prema pravosuđu u vezi ovog slučaja.

 

Okrivljenici su, prema stavu tužiteljstva, 2. rujna 2023. godine oko 01:30 sati, ispred 'Anaconda Swinger Cluba' u Rovinju, prvo udarili žrtvu šakom u zatiljak, uslijed čega je pao na pod, nakon čega su ga svi zajedno udarali rukama i nogama po glavi i tijelu, pri čemu ga je Maršić udarila i šakom u glavu te ga vukla po makadamskom tlu, te mu time nanijeli tjelesne ozljede u vidu: krvnog podljeva vjeđa desnog oka (periokularni krvni podljev), krvnog podljeva gornje vjeđe lijevog oka, oguljotine čeone regije glave lijevo, oguljotine gornje vjeđe lijevog oka, oguljotine lijeve strane lica u projekciji luka lične kosti, Bow-out prijelom desne očne jame (prijelom medijalnog ruba očne jame i krova desnog sinusa gornje čeljusti) s nakupljanjem zraka u očnoj jami i mekotkivnim strukturama u projekciji sinusa gornje čeljusti desno, prijeloma hrpta nosnih kostiju bez pomaka koštanih ulomaka, oguljotine lijeve strane lica (ispod lijevog usnog kuta), parcijalnog prijeloma krunice zuba 21 (gornji lijevi sjekutić), dvije oguljotine lijeve strane vrata, krvnog podljeva i oguljotine u projekciji desne ključne kosti, oguljotine i krvnog podljeva lijevog ramena, dvije oguljotine desnog lakta, oguljotine desne podlaktice, dvije oguljotine desnog koljena, krvnog podljeva lijeve potkoljenice, tri oguljotine lijeve potkoljenice, serijskog prijeloma rebara desne polovine prsnog koša (8, 9 i 10 rebro) te kontuzijsko žarište jetre, koje ozljede su zbirno teške tjelesne ozljede.

U okolici Rovinja nalaze se dva svingerska kluba, jedan od njih je Anaconda (foto: Duško Marušić/Pixsell)

Tom su prilikom Leo i Đurđica Maršić s ruke Bruna Pliša skinuli ručni sat marke 'Rolex', srebrni, modela 'Date Just', sa zlatnim ciferblatom, vrijednosti 15.890 eura, te mu s vrata strgnuli dva zlatna lančića i to zlatni lančić marke 'Tiffany', 18 karatni, sa zlatnim privjeskom marke 'Tiffany', 18 karatnim, u obliku štapića, vrijednosti najmanje 2.600 eura te zlatni lančić 14 karatni, s privjeskom zelenog jantara, vrijednosti najmanje 1.900 eura, koji sat i lančiće su okrivljeni za sebe zadržali, a čime su se nepripadno imovinski okoristili na štetu Bruna Pliša za vrijednost od ukupno najmanje 20.390 eura.

Napadači ni tu nisu stali. Osobama koje su htjele pomoći nesretnom Pliši prijetili su da će ih ubiti. Jedna djevojka im je prišla i govorila im da će oni ubiti Plišu ako ga nastave tući, pa ju je jedan od njih udario u glavu. Djevojka je pala na tlo, a oni su je potom udarali rukama i nogama.

Na koncu, kada je došla policija, Leo Maršić je izvukao pištolj i uperio ga prema policajcima, no oni su ga ubrzo spriječili i oborili na tlo.

Privođenje jednog od zaštitara (foto: Saša Miljević/Pixsell)

Malo nakon te noći policija je uhitila vlasnicu i jednog djelatnika Anaconde, ali ne zbog slučaja Plišo (premda je izvjesno da je i to imalo utjecaja), već zbog jednog drugog premlaićivanja, onog od 20. srpnja prošle godine, kada je stradao 61-godišnji Talijan. Taj je slučaj također dio ove optužnice.

Uglavnom, svaki od okrivljenika je optužen da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela - teškom tjelesnom ozljedom i protiv osobne slobode - prijetnjom, a Leo i Đurđica Maršić kazneno djelo protiv imovine - razbojništvom. Također, Leo Maršić je okrivljen da je počinio kazneno djelo protiv javnog reda - prisilom prema službenoj osobi.

Za kraj treba reći da je Đurđica Maršić bila u istražnom zatvoru do 7. lipnja, dok ostalima nije ni bio određen, a u odnosu na jednog osumnjičenika je na koncu obustavljena istraga. (M. Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa