'Sigurno u prometu'

Foto U Puli održano državno natjecanje za učenike petih i šestih razreda

23.05.2024 - 16:57

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog autokluba, te potporu Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske u pulskoj osnovnoj školi Veli vrh održano je 30. državno natjecanje 'Sigurno u prometu' za učenike petih i šestih razreda osnovnih škola.

Domaćin natjecanja bio je Auto kluba Pula-Rovinj, a otvorio ga je predsjednik HAK-a Slavko Tušek koji se prisjetio početka organiziranja natjecanja, davne i ratne 1993. godine, kad su ga u Puli provela tri autokluba udružena u Hrvatski autoklub.

 

„Danas, kao i tada, provodimo ovo natjecanje s ciljem smanjivanja stradavanja djece u cestovnom prometu. Natjecanje organiziraju i provode policijski službenici i djelatnici Hrvatskog autokluba. Pobjednike natjecanja, dvije djevojčice i dva dječaka, Hrvatski autoklub u rujnu ove godine vodi na europsko natjecanje u Parizu.“, kazao je Tušek.

Otvaranju su nazočili predsjednik Autokluba Pula-Rovinj Darko Starčević te predstavnici Istarske županije, Ministarstva unutarnjih poslova – Policijske uprave Istarske, brojnih predstavnika autoklubova udruženih u Hrvatski autoklub, kao i natjecateljice, natjecatelji i njihovih učitelji – mentori iz svih hrvatskih županija.

Akcija 'Sigurno u prometu' uključivala je školska i županijska natjecanja koja su održana tijekom travnja i svibnja i koja su prethodila i bila uvod u pulsku državnu smotru najuspješnijih. Dvodnevno natjecanje započelo je testiranjem iz poznavanja propisa i vještina prolaska kroz biciklistički poligon nazvan „labirint života“, da bi drugog dana bilo provedeno i testiranje iz vještina upravljanja biciklom na tri pozicije biciklističkog poligona, te uručena priznanja najboljima. 

Tweet

Posljednje novosti