Gonzalo Garcia

Bivši trener Istre 1961 ima novi klub

21.05.2024 - 19:32
Gonzalo Garcia  (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)
Gonzalo Garcia (Foto: Goran Kovačić/Pixsell)

Bivši trener Istre 1961 Gonzalo Garcia (40) ima novi klub. Preuzima klupu portugalskog prvoligaša Arouce, a ugovor je potpisao na godinu dana uz opciju produžetka za još jednu godinu. Vijest je objavio vodeći svjetski insajder za transfere Fabrizio Romano. Arouca će tako biti prvi klub kojeg će urugvajsko-španjolski trener voditi nakon odlaska iz pulskog prvoligaša u lipnju prošle godine, piše Index.

 

Garcia je ostavio sjajan dojam na klupi Istre te ga se nakon odlaska često povezivalo s mogućim preuzimanjem Dinama ili Hajduka, ali na kraju će voditi portugalski klub koji je ovu sezonu završio na sedmom mjestu prvenstvene ljestvice. Prošle sezone su bili petoplasirani te su prošlog ljeta igrali kvalifikacije za Konferencijsku ligu gdje ih je izbacio norveški Brann s ukupnih 4:3. Za Aroucu nastupa bivši stoper Rijeke Nino Galović (31) koji je ove sezone upisao 25 nastupa za klub.

Garcia je do sada u karijeri vodio nizozemski Twente u sezoni 2019./20., a nakon toga Istru na čijoj je klupi bio dvije pune sezone od 2021. do 2023. godine. Druga sezona u Istri je bila vrlo uspješna te se pulski prvoligaš do samog kraja borio za Europu, ali su sezonu na kraju okončali na petom mjestu SHNL-a. 

Istru je vodio u 76 utakmica, u kojima je zabilježio 21 pobjedu, 22 remija i 33 poraza (1.12 bodova po utakmici), a njegova ekipa ostvarila je gol-razliku 91:116. Izvan samih brojki, posebno je dobar dojam ostavio jer je Istra igrala prepoznatljiv i napadački nogomet. Na kraju je sporazumno raskinuo ugovor s Istrom tražeći novi izazov koji je sada pronašao u Portugalu.

Tweet

Posljednje novosti