uz gostovanje redatelja i glumaca

Nagrađivani film 'Zbudi me' premijerno u kinu Valli

0

Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu, te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Goi, Wisbadenu, Arrasu, New Yorku, Haagu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar "Zbudi me" premijerno se prikazuje u Puli, 7. svibnja u 19 sati u kinu Valli uz gostovanje redatelja i glumaca. 

 

Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu, te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Goi, Wisbadenu, Arrasu, New Yorku, Haagu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME premijerno se prikazuje u Puli, 7. svibnja u 19:00 sati u kinu Valli uz gostovanje redatelja i glumaca.

U središtu priče je Rok, koji se budi u bolnici gdje je zbog nesretnog događaja završio bez svijesti. Ne sjeća se ni djevojke, ni posla, ni stana u kojem živi. Sve čega se sjeća je rodni grad i dom koji je dijelio s majkom i mlađim bratom. Ubrzo nakon povratka u svoje susjedstvo Rok primjećuje da više nije dobrodošao. Njegova obitelj i poznanici drugačije se ponašaju prema njemu. Rok polako uspijeva složiti mozaik sjećanja i shvaća koliko je njegova prošlost bila problematična. No, njegov mlađi brat ide istim putem što navodi junaka filma da prvi put u životu prihvati odgovornost i spriječi da se loša obiteljska povijest ponovi.

Film je nastao u produkciji Vertiga (Slovenija), i koprodukciji Jaka produkcije (Hrvatska) i Living picturesa (Srbija), a sufinanciran je sredstvima Slovenskog filmskog centra, Hrvatskog audiovizualnog centra, Filmskog centra Srbije, francuske kolektivne organizacije Sacem i fonda Eurimages.

U Portorožu na Festivalu slovenskog filma 2023. osvojio čak pet nagrada 'Vesna': za najbolji dugometražni igrani film, za najbolji scenarij (Marko Šantić, Goran Vojnović i Sara Hribar), za najbolju glavnu mušku ulogu (Jure Henigman), za najbolju sporednu mušku ulogu (Jurij Drevenšek) i za najbolju masku (Lija Ivančić).

Režiju potpisuje Marko Šantić, a koscenaristi su Marko Šantić, Goran Vojnović i Sara Hribar. Uloge u filmu tumače Jure Henigman, Živa Selan, Nataša Barbara Gračner, Timon Šturbej, Jurij Drevenšek, Tamara Avguštin, Blaž Setnikar, Benjamin Krnetić, Andrej Murenc, Jure Ivanušić i Dražen Kühn, a ostatak filmske ekipe čine direktor fotografije: Ivan Zadro, montažer filma: Vladimir Gojun, oblikovatelji zvuka: Zoran Maksimović, Julij Zornik, Ognjen Popić, Skladatelj: Jan Vysocky, kostimografkinja: Tina Bonča, scenograf: Marco Juratovec i majstorica maske Lija Ivančić. Producenti filma su Danijel Hočevar i Zala Opara, a koproducenti Jure Bušić , Dimče Stojanovski i Stefan Orlandić. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa