obilježavanje 1. maja u puli

U Šijanskoj šumi besplatan fažol i još puno toga

0
Prije šest godina grah u Šijani dijelio je Robert Cvek (Foto: Istarski.hr)
Prije šest godina grah u Šijani dijelio je Robert Cvek (Foto: Istarski.hr)

Ttradicionalno obilježavanje 1. svibnja u Puli počinje na Portarati u 10 sati, gdje će predstavnici Grada i sindikata položiti vijenac na spomen-ploču palim radnicima, uz skladbu "Mirozov" koju će izvesti solistica na trubi Maja Šadek.

 

KUD 'Matko Brajša Rašan' nastupat će pod ravnanjem dirigentice Antonelle Mendiković Đukić, dok će za sam kraj programa nastupiti KUD-SAC Lino Mariani uz dirigenta Ronalda Brausa.

Program povodom prvomajske proslave u Šijanskoj šumi odvijat će se od 10 do 17 sati, a otvaraju ga pulske mažoretkinje. Pripremljen je i raznolik program za djecu kojoj je osigurana zabava i puno smijeha s klaunom Martiniussom. Od 14 sati posjetitelje će zabavljati pulska grupa In vino Veritas. Od Šumarije do centralne poljane moći će se besplatnim vlakićem, a u vrijeme ručka za sve posjetitelje osigurane su besplatne porcije graha.

Posjetitelji će se na poljani moći okušati u sportovima poput golfa i ragbija, a Klub rekreativaca u prirodi Istra Pula (KRUPP) pripremio je organizirano pješačenje. Laganom šetnjom po stazi Mali princ, kilometar dugoj, KRUPP poziva sve zainteresirane građane, posebno roditelje s djecom i starije osobe da se pridruže pješačenju, s ciljem promocije zdravog života. Okupljanje je u 11:30 sati ispred ploče „KRUPP Mali princ” gdje će sudionike dočekati članovi kluba u prepoznatljivim zelenim majicama. Program za djecu na poljani vodit će članovi igraonice Žuti kišobran koji su pripremili potragu za blagom, a Zemlja zabave čeka ih s napuhancima. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa