objavio premijer plenković

Poznata je nagrada koju će dobiti Baby Lasagna

0
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Na današnjoj sjednici tehničke vlade premijer Andrej Plenković objavio je da će novčano nagraditi Marka Purišića, poznatijeg kao Baby Lasagna, za njegov nevjerojatan uspjeh i osvojeno drugo mjesto na ovogodišnjem Eurosongu.

Odlučili su mu dodijeliti nagradu od 50.000 eura.

 

"Čestitka na fascinantnom uspjehu Marku Purišiću. Ukupno je bio na drugom mjestu, to je najveći uspjeh neovisne Hrvatske. Ovo je fascinantan uspjeh, zahvaljujemo i Gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku. I, naravno, u njegovom Umagu. Želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri", rekao je Plenković.

Inače, na Eurosongu se od EBU-a ne dobiva novac za uspjeh. 

Novčana nagrada ne postoji niti je ikad postojala. Izvođač pobjedu na Eurosongu dalje koristi u komercijalne svrhe, rastu mu cijene nastupa i slušanost u cijelom svijetu, ali od EBU-a ne dobiva ni jedan euro. Pobjednik Eurosonga nagradu može dobiti eventualno od vlade, predsjednika ili neke institucije u svom rodnom gradu. 

Iako nije pobijedio, Lasagnin uspjeh na Eurosongu, najbolji od samostalnosti Hrvatske. Ako odemo dalje u povijest, hrvatska grupa Riva osvojila je Eurosong 1989. (IHR

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa