u povodu 30 godina karijere

Alen Vitasović priprema veliku feštu u klubu Boogaloo

0
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Nakon kraće pauze zbog bolesti, Alen Vitasović ponovno se popeo na stage. Nakon nekoliko manjih nastupa, ove će subote u zagrebačkom klubu Boogaloo pripremiti veliki koncert u povodu 30 godina karijere. 

 

“Vrlo se radujem koncertu. Nakon kraće pauze ponovo krećemo u akciju! Nastup je posvećen mojoj tridesetogodišnjoj profesionalnoj karijeri. Predstavit ćemo i pjesme s mog novog albuma, koji uskoro izlazi u izdanju diskografske kuće Dancing bear, uz neizbježne poznate starije hitove koji su obilježili moju karijeru. Proslavi će se pridružiti i moj dugogodišnji prijatelj, suradnik i kolega Dražen Turina - Šajeta s kojim me vežu zajednički počeci i mnogi nastupi. Pozivam vas od srca na koncert, dođite u što većem broju. Vaš Alen”, izjavio je Vitasović uoči koncerta.

Šajeta je kazao da je od prvih dana karijere imao veliku Alenovu podršku, a upoznali su se, veli, ranih 90-ih kad se stvarao “ča-val”.

"Pozvao me s mojim tadašnjim bendom da mu budemo predgrupa u 'Lisinskom', a nama je to bio osjećaj kao da smo na Wembleyju. Ili kad nas je iznenadio na promociji albuma “Blues berača šparuga” u Jabuci, nisam tad ni znao da će biti prisutan na koncertu, a kad je izašao na pozornicu, zavladao je neviđeni delirij u klubu, evo i danas me prolaze trnci. U svakom slučaju, iako smo puno puta nastupali zajedno, velika mi je čast biti dio ove priče i jedva čekam subotu u Boogaloou!", rekao je Šajeta.

Klub se otvara u 21 sat, Šajeta nastupa u 21.30, a Alen u 22.30.

Alen je bio vrlo stvaralački plodan zadnjih nekoliko godina pa je izbacio singlove “U dušu”, “Oštarije su mi zaprli”, “Ili si ili nisi”, “Da se ne zatare” i “Vrime je za doma poć”, a uslijedili su “Dopri oči”, “Tone livi” i “On ni doša”. Saksofon, klavijature, harmonika i flauta samo su neki su od instrumenata koje je svirao ili svira multitalentirani Alen. U vrlo bogatoj i živopisnoj karijeri izbacio je brojne uspješnice kao što su „Ne moren bež nje“, „Jenu noć“, "Niš mi se ne da" i „Ja ne gren“.

Brojne su zanimljive priče i kurioziteti vezani uz njega, a jedna od njih je svakako činjenica da je 1997. odlukom predsjednika Tuđmana dobio Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi. Svaki njegov nastup priča je za sebe i svojevrsna katarza za sve prisutne, a sigurno će tako biti i ovaj put. Koncert podupire Klub studenata Istre 'Mate Balota'. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa