NAJAVA IZ ISTRINOG TABORA UOČI HAJDUKA

Paolo Tramezzani: Ne vidim razloga za promjenom igre

Piše: Siniša Žulić

24.08.2024 - 13:12
HOĆE LI SE I SUTRA RADOVATI? - Oleksandr Petrusenko, desno (foto: Milivoj Mijošek)
HOĆE LI SE I SUTRA RADOVATI? - Oleksandr Petrusenko, desno (foto: Milivoj Mijošek)

Iako je pred njima sutra najveća utakmice sezone, barem što se posjete na stadionu Aldo Drosina tiče, jer sada je već izvjesno da će pulska ‘bombonjera’ biti ispunjena gotovo do posljednjeg mjesta, Istrinog trenera još uvijek ‘peče’ visoki poraz prošle nedjelje na Rujevici protiv Rijeke. Ogled s Riječanima uvijek je imao poseban naboj, jer regionalni derbi više je od tri boda koliko nosi pobjeda. A upravo toliko na svom kontu imaju ‘zeleno-žuti’ u prve tri utakmice ovogodišnjeg prvenstva. Hajduk je svakako momčad na kojoj se ne možeš ‘vaditi’ i računati na poboljšanje bodovnog salda unaprijed, no atmosfera kod gostiju također nije sjajna i tko će bolje iskoristiti slabosti protivnika pokazati će se sutra na terenu.

- Prošla utakmica bila je teška, bilo je teško primiti četiri gola. Puno smo radili ovoga tjedna, a svi igrači su na dispoziciji i spremni za sutrašnju utakmicu. Što se Hajduka tiče, znate da je ta momčad u mom srcu, tamo sam imao predivno iskustvo i bit će lijepo igrati sutra protiv njih. Sutra igra ekipa protiv ekipe, Istra 1961 protiv Hajduka, a ne Paolo protiv Rina. Očekujem od svojih igrača da igraju onako uvijek igraju sa srcem i da daju sve što imaju za tu utakmicu. Vjerujem u svoje dečke, ove noći ću mirno spavati, rekao je na konferenciji za novinare Istrin trener Paolo Tramezzani.

 

Protiv dvije najbolje hrvatske momčadi Istrini nogometaši u dvije su utakmice primili čak devet zgoditaka. Agresivna i visoka obrana po cijelom terenu koju prakticira talijanski stručnjak, ‘pala’ je na prva dva ispita, pa je pravo pitanje hoće li protiv treće najbolje momčadi lige malo povući svoju posljednju liniju prema Majkićevom golu.

- Moja ekipa igra hrabro, ne vidim nikakve motive da bi mijenjali svoj stil igre, igramo svoj nogomet i ne namjeravamo odustati na prvoj prepreci. Jaki smo onoliko koliko smo jaki kao ekipa, ova ekipa mi se sviđa zbog svega što svakim danom daje na treninzima i ako zadržimo ovaj svoj duh, ne vidim razlog za promjenom stila igre, poručio je Tramezzani.

Ukrajinski veznjak Oleksandr Petrusenko na prvoj je domaćoj utakmici protiv Gorice postigao svoj prvijenac u ‘zeleno-žutom’ dresu. Može li to ponoviti i sutra protiv momčadi Hajduka koja je pred dvije sezone jako ‘zagrizla’ da ga dovede u svoje redove, no od toga na kraju nije bilo ništa.

- Sutra za nas nije nikakav poseban dan, nego normalan dan gdje obavljamo svoj posao i igramo utakmicu kao i protiv svake druge momčadi. Spremni smo sto posto za sutra i jedva čekamo da se sutra borimo na terenu. Dobro poznajemo Hajduk, analizirali smo ih, znamo njihov stil igre. Imamo dobru statistiku protiv Hajduka zadnje dvije sezone otkad sam ja tu, znamo da su promijenili trenera i da igraju malo drugačiju igru. Bit će sigurno zahtjevna utakmica za obje strane ali očekujemo dobru borbu. Mislim da imamo pola-pola šanse za pobjedu. Za ovakve utakmice ne trebaš dodatnu motivaciju, mislim da smo svi spremni čim ujutro otvorimo oči, no svakako je poseban doživljaj kad igramo pred punim stadionom, tako da se stvarno radujemo, kaže Oleksandr Petrusenko.

Tweet

Posljednje novosti