poručuje Goran Bregović

Bijelo dugme rasprodao Cave Romane. 'Bit će ludo u Vinkuranu!'

Piše: Istarski.hr

24.08.2024 - 11:24
Bijelo dugme. Photo: M.M./ATAImages/PIXSELL
Bijelo dugme. Photo: M.M./ATAImages/PIXSELL

Bijelo dugme, jedan od najvećih bendova s ovih prostora, slavi pedesetu godišnjicu postojanja velikom koncertnom turnejom koja u Hrvatskoj starta sutra na jedinstvenoj pozornici antičkog kamenoloma Cave Romane u Vinkuranu pored Pule. Sve ulaznice za ovaj koncert su rasprodane, a obožavatelji koji nisu uspjeli kupiti karte nastup benda kojeg čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima, Zoran Redžić na basu, te Ogi Radivojević na klavijaturama, moći će pratiti uživo online putem platforme LOLI, piše Jutarnji list.

- Nažalost, ne možemo zakazati još jedan koncert, ali pripremili smo livestream. Bit će ludo - poručio je Bregović, koji je, ponukan obilježavanjem pola stoljeća benda, nedavno progovorio o tome kako on doživljava neumitni protok vremena.

 

- Vrlo je čudno kako čovjek kroz život mijenja odnos prema kraju. Sjećam se kad su u Sarajevu objavili da će biti Olimpijada, računao sam: ja ću tada biti star, imat ću 34 godine, to me ne zanima. Sada me zanima da proslavim pedeseti rođendan Bijelog dugmeta. Nisam, recimo nikad volio slaviti svoje rođendane. Jednom sam na Jahorini slavio veliki rođendan. Svatko od tih koje sam pozvao, pozvao još nekoga i na kraju sam ustanovio da su pokrali sve poklone i šminku cure koja je bila sa mnom. Ljudi su valjda za uspomenu samo nosili sve iz kuće, što god su stigli. Od tada ne slavim rođendane. Ali 50 godina Bijelog dugmeta mi se nekako slavi. Ima nešto što mi se sviđa u tome, da je nakon pedeset godina meni još uvijek lijepo to svirati sviram i da čak ima i publike koju to interesira - istaknuo je glazbenik.

Tweet

Posljednje novosti