kod Gologoričkog dola

Biciklisti izletjeli s ceste. Teško su ozlijeđeni

0

Pazinska policija jučer je zabilježila dvije prometne nesreće u kojima su teško ozlijeđeni biciklisti na području Gologoričkog Dola.

 

U prvoj nesreći koja se dogodila nešto prije 15 sati, 75-godišnji državljanin Nizozemske je upravljao cestom Gologorica - Gologorički dol niz padinu te je, dolaskom u zavoj, izgubio nadzor nad biciklom i izletio izvan ruba kolnika. Oko 15.20 sati je pak 40-godišnji njemački državljanin na istoj dionici, dolaskom u oštri zavoj u lijevo, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad biciklom te sletio na padinu ispod razine ceste.

S obzirom na sve bolje vremenske uvjete, na istarskim prometnicama očekuje se veći broj biciklista. Budući da su vozači bicikla jedna od najugroženijih skupina u prometu, Policijska uprava istarska poziva ih da vode računa o svojoj sigurnosti i da poštuju prometne propise te poziva i ostale sudionike u prometu, pogotovo vozače automobila i motocikla, da povećaju oprez i uvažavaju bicikliste u prometu. Policija donosi nekoliko savjeta koji se mogu pogledati ovdje. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa