Treće izdanje Blueskrsa

Foto Kanfanar je i za Uskrs bio grad bluesa (foto i video)

31.03.2024 - 21:02

Na inicijativu Udruge Gustafi i Edija Maružina, pokretača uspješnog Dvigrad Blues Festivala, a u sklopu projekta 'Kanfanar – grad bluesa' i ove je godine za Uskrs u parku pored kanfanarske place održan tradicionalni 'Blueskrs'.

To je svojevrsni hommage nekadašnjim programima Francija Blaškovića 'Jušto u podne', koji su se godinama održavali u Kanfanaru, a danas je i svojevrsna uvertira u Dvigrad Blues Festival koji se održava u rujnu.

 

Na trećem izdanju Blueskrsa uz domaćine Edi East Trance Blues, nastupili su mladi pulski band Razor, legende pazinskog rocka Angola, poznati blueser iz Trsta Frank Get sa svojim triom te blues snage iz Novigrada Hutch blues trio, koje predvodi Davor Hačić, jedan od pobjednika Croatia Blues Challengea i putnik u Memphis.

Osim glazbe, posebnost festivala su i organska vina koja su, u sklopu programa 'Vino vino', nudiči istarski ekološki vinari i oni koji proizvode vina po principima biodinamike. Mogla su se kušati vina Piquentum, Clai, Ghira, Makino, Dvorić, Lunika, Reset, Rawino i Šuran. (Foto i video: M.V.I.)

Tweet

Posljednje novosti