JEDRENJE - KLASA OPTIMIST

Mladi pulski jedriličari slavili na prestižnoj utrci

31.03.2024 - 16:31
Matteo Matković (FOTO: CSC Cup JK Clivo | regate.com.hr)
Matteo Matković (FOTO: CSC Cup JK Clivo | regate.com.hr)

Mladi pulski jedriličar Matteo Matković u muškoj te njegova klupska kolegica Puležanka Ema Grabar (Galeb Kostrena) u ženskoj konkurenciji pobjednici su jakog 6. izdanja CSC Kupa u jedrenju klasa optimist, koje je ovog vikenda održan u medulinskom akvatoriju. U kvalifikacijskim natjecanjima Matković je imao uvjerljivo vodstvo da bi u finalnim plovovima ‘zlatne’ skupine sa dva druga mjesta uspio zadržati vodstvo u ukupnom poretku, ispred klupske kolegice Eme Grabar koja je sa tri prva mjesta u finalu bila ukupno druga. Do trećeg je mjesta stigla Alexandra Ivanova (Opatija).

 

Jako jugo koje je pratilo natjecanje onemogućilo je jedriličarima da odrade predviđeni program u četvrtak, dok su u subotu te su organizatori odlučili poslati na more samo Zlatnu skupinu. Finalnog dana međutim natjecanje je održano prema rasporedu. 

Clivo Sailing Cup (CSC Cup), jedna od najpoznatijih jedriličarskih regata za klasu Optimist diljem svijeta. Ovogodišnje izdanje okupilo je 238 natjecatelja iz deset zemalja: Poljske, Italije, Srbije, Crne Gore, Slovačke, Češke, Mađarske, Slovenije, Njemačke te domaćina Hrvatske. (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti