SUPERSPORT DRUGA NL

Foto Porečani pogocima otvorili i zatvorili ‘derbi začelja’ (FOTO)

30.03.2024 - 17:33
Igor Lepinjica postiže zgoditak za Jadran (FOTO: Milivoj Mijošek)
Igor Lepinjica postiže zgoditak za Jadran (FOTO: Milivoj Mijošek)

Nogometaši porečkog Jadrana ubilježili su vrlo vrijednu pobjedu u borbi za opstanak svladavši rezultatom 2:0 goste iz Krka. Ovom pobjedom Porečani su se svojim gostima približili na tri boda zaostatka i probudili nadu da se do kraja prvenstva možda ipak može zadržati boravak u drugoligaškom društvu i iduće godine, s obzirom da je do kraja prvenstva ostalo još devet utakmica. Susret nije mogao bolje početi, ali ni završiti po domaće nogometaše s obzirom da su zgodici postignuti u prvoj i posljednjim minutama susreta. 

Tek što se krenulo s centra domaći su nogometaši na isteku prve minute stigli u vodstvo. Jedna prizemna lopta prošla je po šesnaestercu do Igora Lepinjice koji odmjerenim udarcem pogađa desni kut gostujućeg vratara Ivana Vargića. Krčani su uz pomoć poprilično jakog vjetra koji je u prvom poluvremenu njima išao u korist krenuli po izjednačenje i do njega umalo došli već u šestoj minuti kada na ubačaj Delibegovića iz slobodnog udarca s lijeve strane gostujući napadač Matulja propušta loptu skrenuti u mrežu. Već dvije minute kasnije još bolja šansa gostiju gdje Jelić odlično puca, no porečki vratar Marino Bulat bravuroznom intervencijom vadi loptu iz rašlji i skreće ju u korner. 

 

Nakon ‘vatrenih’ prvih deset minuta susreta igra se malo primirila i postala na trenutke vrlo oštra, što je rezultiralo i ozljedom strijelca Lepinjice, koji je morao napustiti teren u 18. minuti. Od prilika iz prvoga dijela zabilježili smo još i pokušaj Glavana glavom, gdje neometan sa pet metara šalje loptu zamalo preko gola. Zaiskrilo je na terenu i tribinama krajem prvoga dijela, no sudac je s nekoliko kartona primirio situaciju. U 32. minuti vrlo brojne domaće Šajete prigodnim su transparentnom čestitali pulskim Demonima 32. rođendan. 

U nastavku susreta gledamo sličnu igru gdje su domaći nogometaši imali više od igre i nekoliko sjajnih prilika no Krčani su na vratima imali sjajnog bivšeg prvoligaškog vratara Ivana Vargića. No na ulasku u sudačku nadoknadu upravo je mladi Istrin igrač na posudbi u Jadranu Tomislav Glavan, okrunio bolju igru domaćih, pokupivši jednu loptu nakon klizećeg starta gostujuće obrane i pospremio ju u mrežu.  (S. Ž., FOTO: Milivoj Mijošek)

Jadran Poreč - Krk 2:0 (1:0)

Stadion Veli Jože. Gledatelja 500. Suci: Ante Znaor, Marin Barić, Luka Sušanj, Matej Čulina. Strijelci: 1:0 Lepinjica (2), 2:0 Glavan (90)

JADRAN: Bulat, Al Tharwan, Glavan, Lepinjica (od 19. Bernobić), Sumić (od 90+1 Šverko), Mendiković, Gavrić, Stošić, Radman, Matteoni, Ivetić (od 76. Kamga).

KRK: Vargić, Lucić, Jelić (od 53. Burul), Matulja (od 53. Njie) , Jurešić, Pervan, Dukađin (od 81. Pullen), Jurica, Kosić, Delibegović, Golemac (od 57. Matić)

 

Tweet

Posljednje novosti