mariza kovačević odlazi nakon 18 godina

Ravnateljica DV Pula podnijela ostavku zbog Zoričićeve uprave

2
Mariza Kovačević
Mariza Kovačević

Nakon niti dvije godine od reizbora na čelo Dječjeg vrtića Pula, ravnateljica Mariza Kovačević jučer je podnijela ostavku, nakon gotovo 18 godina na toj poziciji, neslužbeno saznajemo. 

"Nakon 25 godina neprekidnog rada u Dječjem vrtiću Pula, a od toga na mjestu ravnatelja 18 godina, donijela sam odluku da dam neopozivu ostavku na mjesto ravnatelja. Uzevši u obzir svoju neopozivu ostavku i špekulacije kako je u konkretnom slučaju riječ o nezadovoljstvu proizašlim pomanjkanjem harmonizacije u kontekstu plaća ravnatelja ustanova kojima je osnivač Grad Pula, osjećam dužnost i obvezu iznijeti svoje objektivne razloge neopozive ostavke. Kako bi se shvatile moje slijedeće tvrdnje, potrebno je istaknuti da ću se vratiti na mjesto obavljanja poslova pedagoga, te kako je argument moje ostavke plaća krajnje neosnovan budući da će mi plaća biti manja nego što je bila prilikom obavljanja dužnosti ravnatelja", ističe Kovačević.

Dodaje da joj odluka nije bila ni laka ni jednostavna, ali je bila nužna.

 

"Naime, od samog početka mandata aktualne gradske vlasti bilo je jasno da ista ne poznaje sustav. Mnoge odluke koje su se donosile bile su nepromišljene i ishitrene, te su narušile cjelokupni posloženi sustav predškolskog odgoja u gradu Puli. U takvim okolnostima bilo je nemoguće raditi, rukovoditi velikom ustanovom i na pravi način upravljati procesima rada te prevenirati štete nastale iz odluka koje nisu anticipirale budućnost rada svih vrtića u gradu Puli, a istovremeno zadovoljiti potrebe djece, roditelja i djelatnika i sve aktere uključene u proces predškolskog odgoja", ističe Mariza Kovačević.

"Odluke koje su se donosile na nivou grada dovele su u pitanje opstojnost normalnog funkcioniranja ustanove, pa usudila bih se reći i cjelokupnog predškolskog odgoja u Gradu Puli, a posljedice ćemo vidjeti već na ovim upisima i narednih godina. Također ćemo u narednim godinama, pa čak i mjesecima, svjedočiti odljevu stručnih suradnika iz ovog sustava radi neprimjerenih odnosa i malih plaća. U konačnici, da ne dužim, tužna sam jer napuštam svoju ustanovu u kojoj sam provela i dala najbolje godine i energiju, gdje sam sa svojim stručnim timom i svim djelatnicima realizirala mnoštvo dobrih projekata i programa po kojima smo prepoznati", ističe Mariza Kovačević.

Na koncu se zahvalila stručnom timu vrtića i svim zaposlenicima koji su "dali puno svog profesionalnog i osobnog truda koji nije prepoznat od strane aktualne vlasti, ali je od roditelja i drugih stručnjaka".

Podsjetimo, DV Pula je nastao 1995. godine nakon podjele Dječjeg vrtića i jaslica Pula na Rin Tin Tin i DV Pula. Potom je 2006. iz DV Pula izdvojen još jedan dio koji je nazvan DV Mali svijet. Od tada je Kovačević bila na čelu DV-a Pula, dakle gotovo 18 godina. 

Podsjetimo, Istarski.hr je nedavno pisao o tome da su u Gradu Puli od početka ove godine plaće ravnatelja/ica ustanova u kulturi veće od ostalih ravnatelja, primjerice onih predškolskih ustanova, zbog čega je došlo do novih podjela, nezadovoljstva dijela radnika, prozivki za nepravednost i reagiranja sindikata. (Marcello Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa