KONFERENCIJA U ORGANIZACIJI NK ISTRE 1961

Ivinić: U Balama će se učiti na primjerima najbolje svjetske nogometne lige

0
Dani Branka Bubića (FOTO: NK Istra 1961)
Dani Branka Bubića (FOTO: NK Istra 1961)

Na legendu pulskog nogometnog kluba i velikog nogometnog prijatelja cijele Istre koji je više od pola stoljeća svoga života posvetio ‘najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu’ Branka Bubića - Bubu, nogometni klub Istra 1961 i ove godine priprema prisjećanje kroz manifestaciju, koja je već u svom prvom prošlogodišnjem izdanju postala relevantan program u analiziranju i komparaciji mogućnosti hrvatskog nogometa s mnogo poznatijim europskim ligama. Pulski prvoligaš, u suradnji španjolskom La Ligom i Deportivo Alavesom i ove je godine pripremio vrlo zanimljiv program u sklopu ‘Dana Branka Bubića’, koji će se održati u Balama 5. i 6. travnja.

- Željeli smo prije svega odati priznanje našoj legendi kluba Branku Bubiću - Bubi, jednim sadržajem koji bi spojio elemente promišljanja razvoja nogometne igre i cjelokupne industrije koja se oko toga događa te druženje i natjecanje mlađih dobnih selekcija. Novina je ove godine što smo cijelu manifestaciju premjestili u naš kamp u Balama gdje će se odvijati sportski dio manifestacije, a zahvaljujući suradnji s Općinom Bale i tamošnjom turističkom tvrtkom Mon Perin i konferencija će se održati u njihovom novoizgrađenom centru. Tako da smo dobili jednu potpuno zaokruženu priču, kaže član uprave Istre 1961 Fabio Ivinić.

Fabio Ivinić, član uprave (FOTO: NK Istra 1961)

Prvi dan manifestacije, petak 5. travnja s početkom u 9.30 sati, posvećen je konferenciji u Konferencijskom centru Mon Perin te rekreacijskoj klinici.

- Nakon što smo prošlogodišnju konferenciju posvetili edukaciji za trenere, prvenstveno o razvoju djece od najmlađe dobi, ove nam je godine fokus na tri teme. Tako ćemo razgovarati o sportu i turizmu, infrastrukturi nogometnih klubova u Hrvatskoj te TV pravima. Sudionici panela su stvarno stručnjaci iz svog područja i vjerujem da ćemo dobiti dobre komparacijske teme o temama o kojima ćemo raspravljati, pogotovo u dijelu kako to funkcionira u jednoj od najboljih liga svijeta španjolskoj La Ligi. Na panelu o TV pravima tako ćemo kao goste imati Estebana Casada iz La Lige, Ivana Blažička ‘pionira’ kada se radi o nogometnim TV pravima u Hrvatskoj, te predstavnike HNS-a. O temi turizma i sporta govoriti će Ivan Herak, dugogodišnji turistički i nogometni djelatnik te član uprave ACI-ja, Boris Žgomba predsjednik Udruge hrvatskih putnički agencija te član uprave Unilinea te Manuela Kraljević iz Arena Hospitality Grupe. O sportskoj infrastrukturi i njenom razvoju te kako se ona razvija o Španjolskoj govoriti će arhitekt Siniša Zdjelar, Miguel Angel Alcalde zadužen u La Ligi za razvoj sportske infrastrukture te unaprijeđenje sigurnosnih sustava i zabavnih sadržaja, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga te predstavnik HNS-a, dodaje Ivinić.

 

U subotu 6. travnja, na rasporedu je nogometni turnir U-11 selekcija osam klubova iz Italije, Slovenije i Hrvatske, a to su Rijeka, Gorica, Lokomotiva, Istra 1961, Dinamo, Koper, Domžale i Triestina. Turnir se održava na terenima nogometnog kampa Bale, a započinje u 10 sati. Nakon razigravanja po skupinama, polufinalni susreti na rasporedu su u 16.30 sati, dok će se finalni susret odigrati u 18 sati.

 - Ove godine je turnir malo širi nego na prošlom prvom izdanju. Imamo dva kluba više nego lani i nakon što su prošle godine sudjelovale ekipe iz Hrvatske i Slovenije, sada imamo i nastupe mlađih dobnih skupina Triestine iz Trsta, čime se turnir proširio i na talijanske klubove. Drago nam je što su poziv prihvatili i svi prošlogodišnji klubovi, što nam je jedan dokaz kako smo na pravom putu. Najbolji igrač turnira i ove će godine dobiti priliku provesti tjedan dana u Vitoriji-Gasteiz u kampu Deportivo Alavesa i dobiti priliku trenirati sa svojim uzrastom u mlađim dobnim skupinama Alavesa. Isto tako ove smo godine nagrade koje dijelimo najboljima nazvali po legendama kluba koje su u svojoj karijeri nastupale s Brankom Bubićem, pa će tako nagrada za najboljeg vratara nositi ime Darija Ružića, za najboljeg obrambenog igrača po Francu Rosignoliju, nagrada za najboljeg veznog igrača zvati će se po Nandu Gherghetti, a za najboljeg napadača po Mikiju Ostoviću, dodaje Ivinić. (S. Žulić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa