WRC CROATIA RALLY

Dva istarska natjecatelja među svjetskom automobilističkom elitom

0
Viliam Prodan na današnjoj prezentaciji u Zagrebu (FOTO: Croatia Rally)
Viliam Prodan na današnjoj prezentaciji u Zagrebu (FOTO: Croatia Rally)

Za WRC Croatia Rally 2024 prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja. Osam će se vozača natjecati u najjačoj, Rally1 klasi. Naslov će braniti Velšanin Elfyn Evans, a u Hrvatsku stižu i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville, mladi Francuz Adrien Fourmaux, prvak svijeta iz 2019., Estonac Ott Tanak, Japanac Takamoto Katsuta, Norvežanin Andreas Mikkelsen i Luksemburžanin Gregoire Munster.

 

„Dosadašnja tri WRC Croatia Rallyja ostavila su najljepša i najbolja sjećanja kako vozačima i posadama tako i gledateljima. Uvjeren sam kako imamo sve potrebne elemente da i ovo četvrto izdanje bude spektakularno. Naši brzinski ispiti još će jednom staviti na kušnju majstore volana i siguran sam kako neće nedostajati uzbuđenja. Neuville trenutačno vodi u poretku prvenstva i nada se da je baš ovo sezona u kojoj će skinuti sa sebe epitet vječitog drugoplasiranog. Evans će braniti pobjedu u Hrvatskoj, a i danas se prepričava završnica iz 2021. godine kad mu je Ogier preoteo pobjedu na posljednjem brzincu u Kumrovcu za samo 6 desetinki sekunde. Ne treba zaboraviti ni Tanaka, Katsutu, Fourmauxa... Sve su to sjajni vozači koji će brojnu publiku držati napetom od prvog do posljednjeg zavoja“, istaknuo je u svojoj najavi ovogodišnjeg WRC Croatia Rallyja Porečan Daniel Šaškin, predsjednik organizacijskog odbora.

Među brojnom svjetskom automovilističkom elitom naći će se i dva istarska natjecatelja. Buzećan Viliam Prodan nastupa u ford fiesti rally 3 sa suvozačem Markom Stiperskim, dok je Pazinac Albert Ivančić suvozač Igora Mandića u fordu fiesti. (CRS. Ž.)

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa