centar za manifestacije i kulturu

Korado Korlević i predstava 'Svinje' gostuju u Novigradu

25.03.2024 - 15:47
Korado Korlević
Korado Korlević

Istarski znanstvenik Korado Korlević gostuje u novigradskom Centru za manifestacije i kulturu (CMIK) u srijedu, 27. ožujka od 19.30 sati, u sklopu razgovora koji se pod nazivom Srijedom s Koradom odvijaju posljednje srijede u mjesecu. Publiku očekuje interaktivni razgovor s profesorom Korlevićem, pri čemu pitanja i teme o kojima će moderator razgovarati s popularnim gostom mogu predložiti i unaprijed postaviti i posjetitelji CMIK-a, odnosno pratitelji njihovih društvenih mreža. Prijedlozi pitanja i tema mogu se poslati u inbox Facebook stranice CMIK-a ili na e-mail adresu info@cmik-cmc.hr. Ulaz je slobodan.

U četvrtak 28. ožujka od 20 sati u CMIK-u gostuje kazališna predstava Tomislava Zajeca "Svinje". Riječ je o produkciji Dramskog studija Umag koji djeluje pod vodstvom Damira Zlatara Freya, a kojeg pak u svijetu kazališta zasigurno ne treba posebno predstavljati. Uloge u predstavi tumače polaznice Dramskog studija Umag Caterina Vižintin (Ibru) i Luana Kličić (Mala Ibru),

Inspicijent i voditelj predstave je Sven Begić, a kostimografiju potpisuje Ivana Bakal. Predstava je svoju uspješnu premijeru imala u lipnju prošle godine na umaškom festivalu komornog teatra Zlatni lav. Inače, riječ je o prvom u nizu događanja u okviru ciklusa pod nazivom „Black box sessions“, čiji će se programski sadržaji (kazališne i druge scenske predstave, koncerti) odvijati na maloj sceni CMIK-a, u tzv. kazališnom black boxu, u kojem su i publika i izvođači u istom prostoru, na pozornici dvorane. Ulaznice za predstavu dostupne su online na adresi: cmik-cmc.mojekarte.hr ili na blagajni dvorane na dan predstave od 19 sati.  

Preduskršnji tjedan u CMIK-u zaključit će u petak od 18 sati projekcija animiranog filma 'Noina arka', koji na zabavan i originalan način, prilagođen djeci, donosi jednu od najikonografskijih i najpoznatijih biblijskih priča, s ljupkom kombinacijom humora, šarma i simpatičnih likova. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti