nagada putuje u pulu

Zlatni zub osvojila predstava Levan Beach Hotel

25.03.2024 - 05:00

Završen je 17. Zlatni zub, porečki festival komedije i smijeha u organizaciji glazbeno-scenskog odjela Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Nakon izvrsne predstave "Mali raj" glumačke družine Histrion održana je ceremonija proglašenja pobjednika i dodjele nagrada.

Zlatni zub uvjerljivo je pripao predstavi "Levan Beach Hotel" Istarskog narodnog kazališta, dok je Srebrni zub dobio netom izvedeni "Mali raj". 

Nagrade je uručio Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča i veliki podržavatelj festivala. Zlatni zub oduševljeno su primili ravnateljica INK Gordana Jeromela Kaić, redatelj Jasminko Balenović i glumac Valter Roša.

 

Ovaj Zlatni zub u svom punom opsegu oborio je nove rekorde: na programu se našlo 10 predstava u 14 izvedbi, a kazalište Poreč unutar tri tjedna održavanja festivala posjetilo je oko 3.200 posjetitelja. 

"Levan Beach Hotel" Istarskog narodnog kazališta velika je produkcija s bogatim ansamblom i scenografijom koja je otvorila festival i naposljetku i odnijela prvu nagradu.

Izvanredne nagrade ove su godine u sponzorstvu Fibra metala iz Sv. Lovreča i djelo Darija Filipovića, koji je na osebujan način, skečom, predstavio željezne kipiće s težinom vrijednosti porečkog festivala komedije i smijeha.

Uz Grad Poreč, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Upravni odjel za kulturu i zavičajnost Istarske županije i Valamar kao podržavatelje i sponzore Zlatnog zuba, treba istaknuti najvažnije – publiku. Porečka, a sve više i istarska publika, koja se na veliko zadovoljstvo organizatora stalno širi i profilira, glavni je žiri za dodjelu nagrada te je ona razlog zbog kojega je ovaj festival tako sadržajan i uspješan. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti