katarina peović u puli

Radnička fronta želi oporezivati bogate (foto)

0
Katarina Peović u Puli
Katarina Peović u Puli

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović posjetila je ovaj vikend Pulu, kao dio kampanje u 8. izbornoj jedinici u kojoj je na prošlim izborima ušla u parlament. 

Tada je RF bila u koaliciji s Možemo, a sada će po svemu sudeći, nakon što je otpala opcija koalicije sa SDP-om, na izbore ići sami.

Peović je u Puli na štandu u Flanatičkoj objašnjavala politike koje ova stranka zastupa te koji su budući ciljevi u borbi za bolje sutra.

 

"Izbacivanje Radničke fronte pod pritiskom pet liberalnih stranaka pokazalo je za što se ta koalicija opredijelila. Je li se opredijelila za smjenu HDZ-a ili za smjenu HDZ-a i HDZ-ovskih politika. Onog trenutka kad je postalo izgledno da je moguće smijeniti HDZ, krenulo se s pritiskom trbuhozboraca kapitala koji su realno procijenili da im je problem Radnička fronta, koja u trenucima krize neće stati uz kapital nego uz radnika. Ti trenuci krize dolaze", rekla je Peović.

Na štandu se potpisivala peticija za uvođenje zakona o oporezivanju bogatih. Kako ističu iz RF, to je manjina koja prolazi skoro pa neokrznuto u državi koja postaje porezna oaza, dok s druge strane običan čovjek plaća visok iznos PDV-a za mnoga dobra i usluge.   

Osim ispitivanja porijekla imovine Radnička fronta traži i reformu zdravstva.

"Privatno zdravstvo parazitira na javnom, 30 posto bolničkih liječnika radi i u javnom i u privatnom zdravstvu, nama je toga dosta. Niti jedna stranka, osim nas, ne želi reći da treba ukinuti taj dvojni rad koji ugrožava naše javno zdravstvo", rekla je Peović.

Osim ovih pitanja Radnička se fronta zalaže i za reindustrijalizaciju, za poštivanje radničkih prava odnosno za sve ono što može osigurati dostojanstven život u ovoj državi. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa