kvalitetni primjeri gradnje

Foto Na Giardinima otvorena izložba o arhitekturi u Istri (foto)

20.03.2024 - 20:01
Foto: Istarski.hr
Foto: Istarski.hr

U sklopu Dana arhitekata, večeras je na pulskim Giardinima otvorena retrospektivna izložba "Arhitektura u Istri 2013. - 2023."

 

Izloženi su radovi 34 autora, među kojima se mogu pogledati arhitektonska rješenja Gradskih bazena Pula, Arheološkog parka Vižula, Grand Park Hotela Rovinj, portirnice i info punkta Društvenog centra Rojc, budućeg Dječjeg vrtića Valmade... 

Radovi ostaju izloženi na Giardinima punih mjesec dana. Pulska arhitektica Breda Bizjak na otvorenju je rekla da se želi poticati dobri, kvalitetni primjeri gradnje te učiniti sve da se prepozna dobra praksa, kao i kvaliteta.

Nakon izložbe u Domu hrvatskih branitelja na rasporedu je bio razgovor s pulskim arhitektom Emilom Jurcanom, nagrađenim za uspješan projekt rekonstrukcije Malog rimskog kazališta na Kaštelu.

Izložbu je organiziralo Društvo arhitekata Istre u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata i Udruženjem hrvatskih arhitekata, a selektor izložbe i autor popratnog teksta je ljubljanski arhitekt i urednik časopisa Outsider Matevž Granda. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti