Sakriven u vozilu pokušao prijeći granicu

0

Buzetska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila osnove sumnje da je 23-godišnji državljanin Turske počinio kazneno djelo krivotvorenja isprava, kao i da je pokušao nezakonito ući u schengenski prostor.

PU istarska piše kako je 10. kolovoza oko 14:30 sati, na granični prijelaz Požane-Sočerga pristigao je automobil Kia Carnival, francuskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji državljanin Turske, dok se na mjestu suvozača nalazio 18-godišnji državljanin Turske. Prilikom obavljanja granične kontrole, otkriveno je da se u prostoru između prednjih i stražnjih sjedala, pokriven dekom, nalazi 23-godišnji državljanin Turske, koji je pokušao izbjeći graničnu kontrolu i nezakonito ući u prostor Schengena.

Istraživanjem je utvrđeno kako su trojica državljana Turske ranije u danu pokušali prijeći preko graničnog prijelaza na području Primorsko-goranske županije, no slovenski su policajci  odbili ulazak 23-godišnjaku jer nije imao važeću Schengen vizu. Nakon toga, trojac je nastavio putovanje prema Istri, a kada su došli u blizinu granice, 23-godišnjak se sakrio u automobilu i prekrio dekom. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice, protiv mladića je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu, dok je protiv druge dvojice državljana Turske optužni prijedlog podnijet radi počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima.

Budući je tijekom kriminalističkog istraživanja, utvrđeno da je 23-godišnjak preinačio svoju putnu ispravu, tako da je preko zabrane ulaska u Grčku, nalijepio vizu za ulazak u jednu zemlju van Europskog ekonomskog prostora, protiv njega se podnosi i kaznena prijava za krivotvorenje isprava, javlja istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa