Na mjestu krvave pljačke u Vodnjanu: Kao da je netko bacao petarde

0
Benzinska pumpa Petrol u Vodnjanu
Benzinska pumpa Petrol u Vodnjanu

Na benzinskoj crpki Petrola u Vodnjanu 11. kolovoza oko 23,50 sati, dogodilo se razbojništvo u kojem je ozlijeđen 27-godišnji djelatnik benzinske iz Marčane i 26-godišnji muškarac, kojeg se sumnjiči da je počinio razbojništvo.

Muškarca se sumnjiči da je  maskiran ušao u benzinsku postaju te od djelatnika uz prijetnju razbijenom bocom zatražio novac. Nakon što mu je djelatnik predao novac, osumnjičeni mu je lakše porezao u ruku te se uputio prema izlazu. U tom je trenutku u benzinsku postaju ušao policijski službenik. Tijekom uhićenja došlo je do ranjavanja osumnjičenog, koji je prevezen u Opću bolnicu Pula, gdje je zadržan na liječenju. Do ranjavanja 26-godišnjeg muškarca iz okolice Vodnjana došlo je unutar objekta benzinske postaje. Glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović nije znala u koji dio tijela je osumnjičeni ranjen, no utvrdila je da će brzo biti pušten iz OB Pula.

Očevidom na mjestu događaja rukovodio je nadležni državni odvjetnik. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, dok će stručni tim Ravnateljstva policije tijekom dana utvrditi sve okolnosti događaja.

Nataša Vitasović, glasnogovornica PU Istarske
Nataša Vitasović, glasnogovornica PU Istarske

U petak opljačkana i benzinska postaja u Barbanu – ima li poveznice?

Naime, u petak, 9. kolovoza oko 21,40 sati, na benzinskoj postaji u Barbanu se također dogodilo razbojništvo. Nepoznati maskirani muškarac ušao je u prostor benzinske postaje, gdje je od 30-godišnjeg djelatnika, uz prijetnju nožem, otuđio novac. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

Upitali smo glasnogovornicu Vitasović postoje li ikakve poveznice pljačke u Vodnjanu s ovom u Barbanu. Ona smatra da će se kriminalističkom istragom koja slijedi utvrditi dokazi, te mogućnost da je osoba povezana s slučajem u Barbanu za sada isključuje.

„Dečki su šokirani, ali su dobro odradili svoj posao“

Da ne stanemo samo na policijskom izvješću, kontaktirali smo i benzinsku postaju Petrol u Vodnjanu. Iako nisu bili ovlašteni da komentiraju događaj, poslovođa postaje Lara Giorgi nam je rekla da su djelatnici koji su radili tokom večeri doma. „Normalno da su šokirani, no dečki su dobro odradili svoj posao“, rekla je.

Obitelj Matijaš živi preko puta postaje
Obitelj Matijaš živi preko puta postaje

„Kao da je netko bacao petarde“

Posjetili smo i mjesto krvave pljačke – benzinsku postaju Petrol u Vodnjanu. Iako se sve čini mirno, prolaznici i mještani itekako znaju za sinoćnji krvavi događaj. Obitelj Matijaš koja živi preko puta postaje nam je ispričala kako su oko 2,30 čuli policiju, te zvuk poput 'pucanja petardi'. Ipak nisu znali da je osumnjičeni ranjen. (Tekst i foto: Dunja Lendić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa