SAZNAJEMO

Oko Pule će se snimati strana krimi serija!

17.03.2024 - 09:02
Porer, jedna od lokacija snimanja (Foto: Istarski.hr)
Porer, jedna od lokacija snimanja (Foto: Istarski.hr)

Izgleda da će se, nakon njemačkog filma 'Momo' o kojem smo pisali, na području Pule i okolice snimati još jedan u nizu filmova, ovaj put češko-slovačke produkcije. Riječ je o krimi seriji od šest nastavaka naslova 'Bura'. Ipak, nismo mogli dobiti previše informacija budući da svijet filma, u svim radnjama tijekom snimanja, funkcionira u strogoj tajnosti, a gotovo svi naši izvori su vezani ugovorima. U priču je uključeno stotinjak osoba, uključujući i statiste.

 

No, neke su informacije ipak procurile. Recimo, saznali smo da će se određeni kadrovi snimati u velikoj suvenirnici, odnosno prodavaonici domaćih proizvoda, koja se nalazi nadomak Foruma, preko puta Centra za socijalnu skrb. Drugi će se kadrovi snimati na svjetioniku Porer na samom jugu našeg Poluotoka, a općenito će biti podosta snimanja s brodovima i na moru.

Svjetionik Porer

Kao što se može razaznati iz naslova serije, glavna tema u filmu bit će vjetar bura, u doslovnom ili pak prenesenom smislu. Koliko nam je poznato, za potrebe simuliranja vjetra, produkcija je dovela velike ventilatore. Možda najzanimljivija informacija do koje smo uspjeli doći jest da će u filmu Pula 'glumiti' samu sebe. Dakle, radnja priče se odvija baš u Puli.

Osim promocije Pule kao omiljene turističke destinacije svojih državljana, češki i slovački filmaši zasigurno će donijeti i novce, što direktno što indirektno, te još jednom potvrditi da je Pula sve jača svjetska lokacija za snimanje filmova.(Marcello Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti