Lorencin: Htio sam sudjelovati, ali nisam mogao naći tko bi me jahao

12.08.2013 - 08:52
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSEL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSEL

Novi prvak svijeta u jahanju magaraca je Bosna i Hercegovina, piše 24 sata. Njezin predstavnik Miroslav Križanović Mića (26) iz Tešnja na magarcu Mišku dojahao je do prvog mjesta na 8. Međunarodnoj utrci magaraca koja se održala u Tisnom na otoku Murteru.

Predstavnik BiH pobijedio je ispred trkača iz Austrije, Australije, Brazila, Belgije, Engleske, Hrvatske, Mađarske, Njemačke, Nizozemske, SAD-a, Slovačke, Slovenije i Hrvatske, a na utrci su se kao gosti našli i ministar prometa pomorstva i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić te ministar turizma Darko Lorencin.

Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno i saborski zastupnik SDP-a najavio je da će ministre zamoliti da zajašu magarce i demonstriraju kako ih koristiti kao prijevozno sredstvo i turističku atrakciju. No ministri ipak nisu zajahali magarce već su se izvukli duhovitim primjedbama.

- Da, htio sam sudjelovati u utrci, ali nikako nisam mogao naći tko bi me jahao - rekao je ministar Lorencin.

- Uvažavam činjenicu da je magarac prometno sredstvo i da je promet moj resor, ali ako kao ministar prometa ne moram voziti avion, ne moram ni jahati magarca - rekao je ministar Hajdaš Dončić.

Tweet

Posljednje novosti