DRUGIMA SMRKNULO, NJIMA SVANULO

Pazinskoj tvrtki biznis procvjetao zbog neradnih nedjelja

0
Foto: Reginex&Bread Sweets
Foto: Reginex&Bread Sweets

Imati svježe, kvalitetne i domaće pekarske proizvode nadohvat ruke koji su dostupni 24 sata, osnovna je ideja iza inovativnih stanica za kruh Panissimo koji već skoro tri godine postoje u malim istarskim mjestima i selima, piše Poslovni.

 

Danas, kada je nedjeljom gotovo nemoguća misija doći do kruha, ova pazinska tvrtka nudi ga čak i nedjeljom i to u skladu sa zakonom – iz kruhomata. U ponudi imaju šest vrsta kruha i šest vrsta kolača. Za ideju kruhomata zaslužna je tvrtka Reginex koja se više od 30 godina bavi proizvodnjom pekarskih i slastičarskih proizvoda te ih plasira putem vlastitih maloprodaja i veleprodajnih kanala na području Istarske županije. Tvrtka trenutno broji 50 zaposlenih.

“Vlastitih maloprodajnih trgovina imamo šest, od 2021. uz njih upravljamo s devet Panissimo bread stationa te dnevno dostavljamo svoje proizvode na više od 120 lokacija trgovaca, hotela i restorana. Posebnu pažnju pridajemo odabiru kvalitetnih sastojaka i dugim fermentacijama te u svim našim proizvodima koristimo prirodne divlje kvasce, odnosno sourdough koji sami proizvodimo. To našim proizvodima daje bolju kvalitetu, bolju probavljivost te bolje održavanje svježine”, kaže Paolo Radoš iz Reginexa.

Naravno, zbog neradnih nedjelja i njihove maloprodajne trgovine ne rade, ali zato su kruhomati – hit.

“Neradne nedjelje su dosta utjecale na naše poslovanje u obliku pada prodaje zato što su naše klasične maloprodajne trgovine zatvorene, kao i trgovci koji naše proizvode prodaju, ali je pad manji nego da automata nema”, objašnjava Radoš.

Na pitanje jesu li nedjelje bolje nego prije dok se radilo ako radite usporedbu prometa, Radoš odgovara:"Ako gledamo segment poslovanja kruhomata, da, a ukoliko gledamo ukupnu prodaju Reginexa, onda ne, budući da im je volumen prodaje drugim kanalima i dalje značajniji.

Iz kruhomata su, kaže Radoš, najprodavaniji proizvodi oni koji su i inače njihovi najprodavaniji, a to su kruh bobuli 500g i domaći kruh 400g. Trenutno je postavljeno devet kruhomata na području Pazin te općina Marčana, Žminj i Medulin.

“Trenutno smo fokusirani na širenje na istarskom području, a nakon toga plan je probne lokacije postaviti na riječkom području. Krenuli smo sa dva automata 2021. godine, danas ih je postavljeno ukupno devet, a ubrzo bi trebala biti postavljena i deseta lokacija. Plan nam je i dalje širiti sve segmente našeg poslovanja, kako u vendingu i maloprodaji, tako i u veleprodaji, otkriva za kraj Radoš.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa