novi program

Obiteljske pričaonice za djecu u Gradskoj knjižnici u Puli

07.03.2024 - 20:00
Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula
Foto: Gradska knjižnica i čitaonica Pula

Na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice i čitaonice Pula započinje novi redovni program obiteljskog čitanja: pričaonice namijenjene djeci od rođenja do polaska u školu te njihovim roditeljima i starateljima. Tijekom radionica, knjižničari i volonteri koji sudjeluju u programu, provodit će aktivnosti čitanja naglas koje potiču razvoj vještine slušanja, obogaćuju rječnik, potiču maštu i imaju pozitivan utjecaj na cjelokupan razvoj djeteta.

 

Čitajmo zajedno održavat će se svakog petka u 18 sati na Odjelu za djecu i mlade (Kandlerova 39).

Cilj je ovih radionica izgraditi i prenijeti pozitivan odnos prema čitanju i slušanju, potaknuti želju i interes za čitanje i knjigu, približiti djeci svijet slikovnica i knjiga, potruditi se da djeca zavole čitati, da im to postane užitak i svakodnevna navika.

Temeljne životne navike dijete usvaja i stječe od svoje najranije dobi u krugu obitelji, a posebnu pozornost valja posvetiti usvajanju vještine čitanja i to upravo kod male djece, budući da su prve godine života najbitnije u formiranju ličnosti.

Uz roditelje, koji su prva veza djeteta i vanjskog svijeta, uz djedove i bake, odgojiteljice i odgojitelje u jaslicama i vrtićima, kasnije učiteljice i učitelje u školi, svakako i knjižnice imaju veliku ulogu na putu razvijanja čitateljskih navika i ljubavi prema knjizi i pisanoj riječi. (IHR)

Tweet

Posljednje novosti