Župan Flego se susreo s predsjednikom Izvršnog vijeća Vojvodine Bojanom Pajtićem

0
Valter Flego i Bojan Pajtić
Valter Flego i Bojan Pajtić

Dugogodišnja kulturna suradnja Istarske županije i Autonomne pokrajine Vojvodine svoj je novi zamah dobila novom predstavom kazališta Ulyssesa “Shakespeare u Kremlju”, nastaloj u koprodukciji sa Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada. Tim povodom Istru je posjetio predsjednik Izvršnog vijeća Autonomne Pokrajine Vojvodine Bojan Pajtić, kojega su u Fažani dočekali istarski župan Valter Flego i pročelnik međunarodnih odnosa i europskih integracija Oriano Otočan.

U neformalnom su susretu razgovarali o novim oblicima suradnje u kulturi, pri čemu je  razmatrana mogućnost uključivanja Vojvodine, kao partnera na Sajmu knjiga u Puli, koji će se održati u prosincu ove godine.

S obzirom na istarska iskustva u privlačenju sredstava iz europskih fondova, dogovorena je suradnja u zajedničkom radu na EU projektima. Sličnost dviju regija, koje su najrazvijenije u svojim zemljama i najdalje otišle u izradi EU projekata, takva će suradnja biti obostrano korisna. Vojvodini i Istri od iznimne je važnosti i znanstvena suradnju između sveučilišta, te se potiče razmjena učenika i raznih festivala poput „Festival pameti“.

Razgovarali su i o projektima u području poljoprivrede i ruralnog razvoja. Predstavnici AP Vojvodine, koja je vrsni proizvođač mesnih proizvoda, nisu krili oduševljenje našom zaštitom istarskog goveda, te su raspravljali o mogućoj suradnji unaprjeđenja proizvodnje podolskog goveda. 

Ne manje važni, bili su razgovori o turističkoj suradnji. Sada, u samoj špici turističke sezone zabilježen je veći dolazak Vojvođana na naš poluotok. Predsjednik Pajtić nije krio oduševljenje našom zemljom, gostoprimstvom naših ljudi, te izjavio kako se vojvođanski turisti u Istri osjećaju ugodno i sigurno. Župan Flego i pročelnik Otočan obećali su da će sve učiniti na unapređenju, kako turizma, tako i ostalih oblika suradnje.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

NOĆNI/A RECEPCIONAR/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BRODOVOĐA/BRODOVOTKINJA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ANIMATOR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA