Pismo čitatelja: Medulinci, jesmo li mi vanzemaljci?

0

Reagiranje na zaključak Načelnika Općine Medulin od 12.09.2011. god.  KLASA:112-04/11-01/0100 URBROJ: 2168/02-02/1-11-2. Citiram zaključak: „Odobrava se zaključivanje Ugovora o poslovnoj suradnji s gosp. Encom Crnoborijem za obavljanje sljedećih poslova:
- svakodnevna komunikacija s mjesnim odborima i praćenje njihovog rada,
- sazivanje i vođenje sastanaka sa komunalnim redarima, Albanežom, Regi elektrikom, a po rješavanju problematike mjesnih odbora,
- unaprjeđenje rada mjesnih odbora,
- sudjelovanje na skupovima građana i sastancima vijeća mjesnih odbora,
- vođenje i organizacija aktivnosti oko bratimljenja općina,
- održavanje komunikacije i odnosa s bratimljenim općinama,
- sudjelovanje na projektima za EU natječaje,
- organizacija i sudjelovanje na press konferencijama, objavama za medije i odnosima sa medijima,
- priprema materijala za Općinski glasnik i organizacija realizacije glasnika,
- obavljanje i drugih savjetodavnih poslova glede konkretnih poslova koji proizlaze iz opisanog konteksta.

Ugovor se zaključuje na određeno vrijeme od 1. rujna 2011. godine do 31. prosinca 2011. godine. Općina Medulin obvezuje se Izvršitelju isplaćivati mjesečnu naknadu od =7.000,00 kn neto, a Izvršitelj će imati pravo, za potrebe obavljanja ugovorenih poslova, koristiti službeno vozilo i mobilni telefon. Sredstva potrebna za realizaciju ovog zaključka isplatiti će se iz proračuna Općine Medulin za 2011. godinu, pozicija R 020.“

Ovako sročen zaključak potpisao je donačelnik Damir Demarin i odmah dokazao svoje stručne i moralne kvalitete. Svaki normalan čovjek koji pročita ovakav zaključak postavlja si pitanje: Jesu li to ljudi ili neki vanzemaljci kod kojih vlada pravilo trebaš biti amoralan i nesposoban da bi bio načelnik i savjetnik načelnika po ugovoru Općine Medulin?

Tko je Enco Crnobori? Osoba koja nema ni stručne kvalifikacije, a nema ni radnog iskustva jer nema ni radnog staža na sličnim poslovima. Čovjek je u mirovini iako ima tek 42 godine. Prihvaćanjem tog posla deklarira se kao amoralan čovjek. Zar takav čovjek može nekoga savjetovati?

Tko je Goran Buić? Dipl.ing. bez radnog iskustva u struci, neuspješan političar (ponavljač), ali je inovator. Prodaje svoje radno mjesto Encu Crnoboriju na određeno vrijeme. Zar takav čovjek može biti načelnik? Građani Općine Medulin jesmo li i mi vanzemaljci? (Roberto Cukon, Medulin)

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa