slučaj 'gumenjara'

'Tragedije ne moraju uvijek biti vezane uz ljudske propuste i krivnju'

01.03.2024 - 06:02
Foto: Milivoj Mijošek
Foto: Milivoj Mijošek

Odvjetnica Vera Glasnović Gjoni, koja je u slučaju "gumenjara" zastupala pravosudnog policajca Dina Mazzija iz Pule, kaže da je zadovoljna presudom Općinskog suda u Pazinu kojom je svih pet okrivljenika oslobođeno.

 

"Ostajemo pri tvrdnji da nije bilo dokaza za kazneno djelo koje se mom branjeniku stavlja na teret. U samoj optužnici, niti u njezinoj izreci, što bi bilo nužno, a također niti u njezinom obrazloženju, ne navodi se konkretni propust mog branjenika koji bi se onda doveo u uzročnu vezu sa smrću Bojana Bešića. Analiza cijelog događaja, jer su činjenice dosad utvrđene, pokazuje da nema nikakvog konkretnog propusta u djelovanju mog branjenika. Moglo bi se čak reći da je on sve napravio u skladu sa zakonskim odredbama", kaže Glasnović Gjoni. 

Dodaje da su ona i njezin branjenik i očekivali oslobađajuću presudu.

Vera Glasnović Gjoni i glavni urednik Istarskog.hr Marcello Rosanda

"Protiv njega nije vođen niti disciplinski postupak, znači da nadležni organi nisu nalazili nikakve propuste u njegovom postupanju, pa je to između ostalog stvorilo kod nas uvjerenje da ne može biti kaznene odgovornosti, kad nema ni disciplinske. U pozadini svega je tragičan slučaj, smrt jednog čovjeka. Ali tragedije se događaju. Ne moraju uvijek biti vezane uz ljudske propuste i krivnju. U ovom slučaju toga nije bilo na strani mog branjenika Dina Mazzia, radi čega smatram da je oslobađajuća presuda pravedna i zakonita", rekla je Glasnović Gjoni. (M. Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti