Blaž Alagušić iz Umaga trenirat će sa zvijezdama FC Bayerna u Allianzovom nogometnom kampu

0
U kampu će sudjelovati 75 mladih iz 25 zemalja svijeta
U kampu će sudjelovati 75 mladih iz 25 zemalja svijeta

Allianz Junior Football Camp koji petu godinu zaredom okuplja mlade zaljubljenike u nogomet iz cijeloga svijeta i dovodi ih u München, europsku prijestolnicu vrhunskog nogometa. Kamp se provodi u sklopu globalne inicijative „Football for life“ pokrenute od strane Allianza čiji ciljevi su povezivanje zaljubljenika u nogomet i poticanje multikulturalne razmjene dijaloga i iskustava među mladima iz cijeloga svijeta.

Priliku da u društvu igrača FC Bayern Münchena usavrše svoje nogometne vještine ove je godine dobilo 75 mladih iz 25 zemalja diljem svijeta, a svoju poziciju u kampu osiguralo je i dvoje mladih iz Hrvatske, Blaž Alagušić iz Umaga i Paula Ambruš iz Zagreba.

Na ovogodišnji natječaj Allianza za sudjelovanje u kampu prijavio se rekordan broj zainteresiranih iz Hrvatske, njih čak dvjestotinjak, no samo je dvoje sretnika dobilo priliku da provedu jedinstveno vrijeme u društvu vrhunskih nogometnih igrača i stručnjaka.

Osim treninga tijekom šest dana trajanja kampa za sudionike su organizirane i mnoge druge aktivnosti poput razgledanja grada, posjete službenom muzeju kluba „FC Bayern Erlebniswelt“ te obilaska Allianz Arene.

Allianz Arena je početkom srpnja odaslala snažnu i jedinstvenu čestitku povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju zasvijetlivši u prepoznatljivim bojama hrvatskog obilježja – crveno bijelim kockicama na veliku radost i oduševljenje hrvatskih građana.

Tijekom vikenda polaznici kampa imat će priliku prisustvovati zatvorenom treningu Bayernovih igrača i družiti se sa zvijezdama poput Marija Mandžukića, Bastiana Schweinsteigera, Phillipa Lahma, Javija Martineza, Thomasa Müllera i Manuela Neuera.

Službeno otvaranje ovogodišnjeg kampa, uz predstvaljanje cjelokupnog programa, kojem će prisustvovati i njemački reprezentativac Holger Badstuber održat će se u četvrtak, 8. kolovoza 2013. u 10 sati, a moći će se pratiti uživo putem livestreama na Facebook stranici Allianz Hrvatska (https://www.facebook.com/allianz.hr).

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa