PRVA HRL - JUG

U dramatičnoj završnici umaški rukometaši ipak ispustili bodove

25.02.2024 - 17:27
Rukometaši Umaga (foto: Facebook)
Rukometaši Umaga (foto: Facebook)

U vrlo neizvjesnoj i napetoj utakmici rukometaši Splita nakon minimalne pobjede nad Buzetom prošloga vikenda uspjeli su bodove 'otkinuti' i Umagu minimalnom pobjedom u posljednjoj minuti susreta. 

Umažani su krenuli dobro te do polovice prvoga dijela imali minimalno vodstvo (7:8 - 15’) gdje su Sinčić i Buvinić sa tri svoja zgoditka bili nerješiva enigma za domaću obranu. Minimalnu su prednost gostujući rukometaši odnijeli i na odmor kada je nakon zvuka sirene sa linije sedmerca bio precizan Marin Sinčić (13:14).

Po samom izlasku s odmora Splićani su sa tri uzastopna zgoditka okrenuli prednost na svoju stranu (16:14) zgodicima Galića i Durana, da bi odmah nakon toga sa tri svoja zgoditka uzvratili gostujući rukometaši kada su precizni bili Sinčić, Majić i Buvinić.

 

No gosti nisu uspjeli duže zadržati vodstvo na svojoj strani jer su Splićani sa četiri zgoditka ponovno vratili prednost na svojoj strani dok je isključen bio Sinčić (20:17). U toj igri na refule najprije su Umažani uspjeli ponovno se približiti da bi potom Splićani zgodicima jučer raspoloženog Galića pobjegli na 25:21 na ulasku u posljednjih deset minuta susreta.

No, nisu se predavali umaški rukometaši koji bi bodovima s ovog gostovanja, nakon kiksa Zameta, imali sudbinu plasmana u Premijer ligu u svojim rukama te su zgodicima Horozovića i Sinčića pet minuta prije kraja prepolovili svoj zaostatak (25:23).

U dramatičnoj i neizvjesnoj završnici Umažani nakon time-outa njihovog trenera Bruna Marosa uspijevaju dostići domaću prednost zgodicima Buvinića i Ćosića i u posljednju minutu susreta ući sa izjednačenjem (27:27). No, domaći rukometaši uspijevaju realizirati svoj napad zgoditkom nezaustavljivog Galića i bodovi ostaju u Splitu. 

Najefikasniji u umaškim redovima bili su Gabriel Buvinić i Marin Sinčić s devet postignutih zgoditaka. (S. Ž.)

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti