PRVA HRL - JUG

U dramatičnih 48 sekundi Buzećani ostali bez bod(ov)a

18.02.2024 - 11:02
Ivan Črnac (FOTO: HRS)
Ivan Črnac (FOTO: HRS)

Zamjenom gostovanja buzetski su rukometaši kao domaćini u infarktnoj završnici poraženi od Splita, nakon što su ih prošloga tjedna pobijedili na svom parketu. U susretu u kojem su bili lišeni čak četvorice važnih igrača, Buzećani su dobro pratili splitske rukometaše tijekom većeg dijela susreta, ne dozvolivši im da u ranoj fazi riješe ovaj susret. Posebno se istaknuo mladi Lorenzo Nežić koji je u ovaj šokantan poraz momaka sa sjevera Istre ugradio sedam poena, dok je Tomislav Karaula imao pet.

U igri gol za gol, splitski su rukometaši imali minimalnu prednost tijekom većeg dijela prvog poluvremena. Do prvog vodstva na utakmici Buzećani stižu u 28. minuti nakon dva uzastopna zgoditka Igora Šegote i Sandra Samardžića (14:13), što im je omogućilo da s prednošću otiđu i na odmor. Ostali su u tim trenucima buzetski rukometaši bez Samardžića koji je zaradio izravni crveni karton.

 

U nastavku susreta, bez obzira na to, igra se slična utakmica kao i u prvom dijelu sve do 40. minute, kada su se Splićani počeli odvajati (18:21 - 41’). No takvo vodstvo nije dugo trajalo s obzirom da su Tomislav Karaula i Arian Bašić ponovno vratili minimalan zaostatak koji su Buzećani održavali do posljednje minute susreta. A onda mladi Lorenzo Nežić sa svoja dva uzastopna zgoditka buzetskim rukometašima donosi prednost (26:25) u trenucima kada buzetski rukometaši imaju igrača više na parketu zbog isključenja Galića 48 sekundi prije kraja susreta.

Usijana atmosfera i nervozna završnica polučila je i treće isključenje Ariana Bašića uz zgoditak Smolje za izjednačenje rezultata susreta 21 sekundu prije kraja. Buzetski trener Ranko Silić tada uzima time-out, uz dogovor kako će u posljednjem napadu Buzećani napasti sa šest igrača na protivničkih pet, s obzirom da su obje momčadi imale igrača manje. No u svoj toj konfuziji i napetosti dogovor nije čuo mladi vratar Luka Jermaniš koji je stao na gol kao sedmi igrač u terenu i Buzećanima je svirano isključenje i sedmerac, iako su suci prije početka nastavka igre trebali prebrojati igrače. Nakon pogotka Smolje sa linije sedam metara, Buzećani ‘vuku’ brzi centar osam sekundi prije kraja gdje Pavičić s leđa grubo faulira Ivana Črnca i zarađuje isključenje. Buzećani su tražili i sedmerac koji im nije dosuđen i realan bod nažalost nisu odnijeli kući. (S. Ž.)

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti