HRVATSKI RUKOMETNI KUP

Foto Porečani prošli, Rovinježima je prepreka ipak bila previsoka (foto)

10.02.2024 - 23:39
Lucijan Krajcar u prodoru (FOTO: istarski.hr)
Lucijan Krajcar u prodoru (FOTO: istarski.hr)

U susretima osmine finala hrvatskog rukometnog kupa rukometaši Poreča očekivani su svladali momčad Rudara iz Ruda i plasirali se u četvrtfinale ovog natjecanja. Uz vrlo bučnu podršku svojih Šajeta s tribina domaći su rukometaši tek u 13. minuti počeli stvarati prednost (6:4), koju su do poluvremena uspjeli podići na četiri zgoditka prednosti (15:11). 

U nastavku susreta porečki rukometaši dodaju gasa i nastavak otvaraju sa tri uzastopna zgoditka Petra Krupića i Ivankovića, da bi isti igrač u 40. minuti pogotkom s devet metara postavio visokih osam zgoditka aprednosti (22:14). Bolji i kvalitetniji domaćini do kraja su susreta uspjeli očuvati stečenu prednost i na uspješan način otvoriti 2024. godinu. Najbolji strijelci Porečana bili su Lucijan Krajcar i Matija Rađaković s pet zgoditaka, 

 

Momčad Rovinja nije uspjela na svom parketu iznenaditi premijerligaša iz Sesveta, te su se oprostili od daljnjeg natjecanja u kupu. Domaći su rukometaši određenu neizvjesnost uspjeli održavati do 14. minute susreta kada je Jurković iz sedmerca pogodio za 8:9. Kvalitetniji gosti potom su krenuli dizati svoju prednost do konačnih 11 zgoditaka razlike. U rovinjskim redovima najefikasniji je bio Nedjeljko Jurković s deset pogodaka, dok je Teo Popović bio uspješan u pet navrata. (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti