ROVINJSKI PROFESIONALAC PONOVNO U RINGU?

Poznat je sljedeći protivnik Alena Babića? Da vidimo hoće li zagristi...

0
Alen 'Savage' Babić (FOTO: Sandra Šimunović / PIXSELL)
Alen 'Savage' Babić (FOTO: Sandra Šimunović / PIXSELL)

Rovinjski profesionalni boksač Alen 'Savage' Babić konačno je spreman za povratak onome što najviše voli, a to je boks i boksački mečevi. Ponajbolji hrvatski boksač nije nastupio od četvrtog mjeseca prošle godine i poraza od Lukasza Rozanskog u meču za svjetsku titulu u bridger kategoriji, piše FightSite.

Jako težak period uslijedio je za Babića nakon tog meča. Alen je ostao bez trenera i ostatka tima, nije više imao svoje mjesto u dvorani Leonarda Pijetraja, a nekoliko mjeseci proveo je u potrazi za motivacijom i voljom za nastavkom karijere.

Sada, gotovo godinu dana kasnije, Babić priznaje kako je meč za svjetsku titulu bio prevelik iskorak u tom trenutku. Alen smatra da su preskočeni određeni koraci i spreman je postepeno graditi svoj put ka vrhu.

- ‘Napravio sam ogroman korak i to nije bio dobar potez. Sada puno više poštujem boks. Nisam preskočio samo školu, sve sam preskočio. Htio sam biti prepoznat kao svjetski prvak koji dolazi iz Hrvatske, ali platio sam cijenu. Moj život je bio ‘pakao‘ posljednjih godinu dana, rekao je Alen u intervjuu za Pro Boxing Fans, a zatim se osvrnuo na svoj život nakon poraza od Rozanskog.

- Svi su me napustili nakon što je moj brod počeo tonuti. Nekoliko minuta nakon poraza, cijeli moj tim je otišao. Nisam imao gdje trenirati, posjećivao sam otvorene (javne) dvorane i sklopio sam neka prijateljstva. Sve to učinilo me gladnijim i sada se želim vratiti zbog svih tih ljudi koji nisu vjerovali u mene, dodao je ‘‘Savage‘‘.

 

Inače, Alen Babić danas je bio u Londonu te je gostovao na konferenciji za medije ususret novom nastupu Fabija Wardleyja. Wardley bi 31. ožujka (treći mjesec) trebao boksati protiv Frazera Clarkea, a očekuje se da naš Alen Babić također nastupi na toj priredbi.

- Već sam tražio dvije borbe u razmaku otprilike tjedan dana. Mislim da se u Irskoj održava event 17. ožujka (treći mjesec). Rekao sam da ću se boriti tamo, a zatim u O2 Areni. I dalje to želim, a to je pokazatelj koliko aktivan želim biti ove godine. Želim barem šest mečeva! Možda previše tražim, ali to je ono što želim.‘

Dok je bio na spomenutoj konferenciji za medije, Babić je odradio intervju i za Boxing Social. Njima je otkrio potencijalnog protivnika u svom sljedećem nastupu.

Tommy Welch (13-0, 8 KO) mogao bi biti sljedeći Alenov protivnik. 29-godišnji Englez nastupa u teškoj kategoriji, trenutno je neporažen, a na Boxrecovoj rang ljestvici zauzima 142. mjesto u poretku svjetskih teškaša. Babić ga je prozvao i putem Instagram ‘‘storyja‘‘.

- Idemo vidjeti hoće li ovaj tip zagristi mamac. Već nekoliko protivnika se preplašilo, napisao je Alen na Instagramu.

Nedugo poslije Welch je podijelio Babićev ‘story‘, pokazao je interes za međusobnim obračunom i usput je poručio.

‘Savage‘ ili kobasica (‘Sausage‘)? Vidjet ćemo‘, napisao je Welch, a prenio FightSite.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa