reakcija suzane jašić na optužbe vedrana ivančića

'Stvara se afera gdje je nema, ovo je napad ad hominem'

05.02.2024 - 16:25
Suzana Jašić
Suzana Jašić

"Ovo je Ivančićeva preizborna kampanja i napad ad hominem koji nema veze s vezom", reagirala je pazinska gradonačelnica Suzana Jašić na objavu predsjednika pazinskog IDS-a Vedrana Ivančića u kojoj je on optužuje da vodi 'nezrelu politiku'. Ivančić je, naime, nezadovoljan jer  je poništen natječaj za ravnatelja Gradske knjižnice, odnosno zato što nije izabrana dosadašnja ravnateljica, diplomirana knjižničarka Iva Ciceran koja je, po njegovom mišljenju, 'izuzetno motivirana i proaktivna osoba, o čijoj stručnosti i sposobnosti najbolje govori njezin izvanredan dugogodišnji rad'. Ivi Ciceran ovo je, podsjećamo, četvrti mandat, a funkciju će obnašati do 8. veljače. Na spomenuti natječaj stigle su dvije prijave, jednu je poslala Ciceran, a druga nije zadovoljavala formalne uvjete.

 

"Gradonačelnici Pazina Suzani Jašić nije dugo trebalo da počne kadrovirati po vlastitom nahođenju, umjesto da se u odabiru čelnih osoba gradskih ustanova rukovodi kvalitetom, motivacijom i rezultatima rada pojedinih kandidata. Izgovore da je natječaj poništen zbog, kako je obrazloženo, nedovoljno kvalitetnog programa rada i razvitka Gradske knjižnice Pazin predloženog od strane kandidata, prkose zdravom razumu. S jedne strane, vladajući očekuju 'čuda' od kandidata, a s druge smanjuju sredstva za nabavu knjižne građe", izjavio je, uz ostalo, Ivančić.

Jašić u svom reagiranju navodi da je ona odlučivala o natječaju za muzej, a Gradsko vijeće o knjižnici.

"Povjerenstvo koje je zadužilo Gradsko vijeće da provede postupak je nakon tog postupka bilo jednoglasno, Komisija za izbor i imenovanja Gradskog vijeća (višestranačka, čak i osoba iz kluba IDS-HNS-umirovljenici) je bila jednoglasna, na Gradskom vijeću samo je Ivančić bio protiv. Ovo nije bio postupak o glasanju o dosadašnjem radu ravnateljice, nego o programu i obavljenom razgovoru za sljedeće četiri godine, bio to prvi ili, kao u ovom slučaju, peti mandat.

Stvara se afera gdje je nema, moramo se svi naučiti da postoje natječaji, izbori i mandati i da se ništa ne podrazumijeva. Bio je u isto vrijeme i natječaj za muzej koji ne ide preko Gradskog vijeća, nego po drugom zakonu, preko izvršnog tijela (gradonačelnice). Povjerenstvo je bio jednoglasno da se ide u novi mandat stare ravnateljice jer su plan rada i obavljeni razgovor bili kvalitetni. I danas sam to potpisala. Dakle, upravo suprotno, radi se zrelo i ne kadrovira se sukladno stranačkoj iskaznici, osobnim preferencijama ili zato što je nešto uvijek bilo tako. 

Natječaj za Pučko učilište se ponavlja jer se mijenjao Statut koji je imao zastarjele i nejasno definirane uvjete natječaja, samo društveno usmjerenje i slično. Inače, u Pučkom učilištu se najnormalnije radi jer postoje programski voditelji (kojih prije nije bilo). Želja nam je da se na oba natječaja javi što je veći krug kvalitetnih kandidata jer nam u sljedećim godinama predstoje i veća ulaganja u kulturnu infrastrukturu. (M. Rosanda)

Tweet

Posljednje novosti