vedran ivančić (IDS):

'Pazin će izgubiti kvalitetnu osobu, i to zbog nezrele politike Suzane Jašić'

05.02.2024 - 14:17
Vedran Ivančić
Vedran Ivančić

"Gradonačelnici Grada Pazina Suzani Jašić nije dugo trebalo da počne kadrovirati po vlastitom nahođenju, umjesto da se u odabiru čelnih osoba gradskih ustanova rukovodi kvalitetom, motivacijom i rezultatima rada pojedinih kandidata", istaknuo je predsjednik pazinskog IDS-a Vedran Ivančić nakon što je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća donesena odluka o raspisivanju novog natječaja za ravnatelja/icu pazinske Gradske knjižnice.

Naime, Povjerenstvo za provođenje natječaja za izbor i imenovanje dalo je prijedlog da se natječaj poništi i ponovno raspiše, odnosno da se ne prihvati kandidatura dosadašnje ravnateljice, iako je riječ o izuzetno motiviranoj i proaktivnoj osobi, o čijoj stručnosti i sposobnosti najbolje govori njezin izvanredan dugogodišnji rad, tvrdi Ivančić.  

Nakon što je Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta nedavno poništio natječaj za ravnatelja te ustanove, na red je došla Gradska knjižnica, ističe.

"U oba slučaja jasno je kako Upravno vijeće, odnosno Povjerenstvo, samo izvršavaju naloge gradonačelnice, te da će, u konačnici, ravnatelje postaviti politika po svojoj volji. Ili drugim riječima, bit će izabrane osobe koje preferira gradonačelnica", kazao je Ivančić, dodajući:

"Izgovore da je natječaj poništen zbog, kako je obrazloženo, nedovoljno kvalitetnog programa rada i razvitka Gradske knjižnice Pazin predloženog od strane kandidata, prkose zdravom razumu. S jedne strane, vladajući očekuju "čuda" od strane kandidata, a s druge smanjuju sredstva za nabavu knjižne građe. Valja također napomenuti da vijećnici vladajuće većine nisu nikada  imali primjedbi ni kod izvještaja, a ni kod donošenja proračuna za navedene ustanove. Nadalje, znamo i sami kako su ustanove ograničene sredstvima te podkapacitirane da bi uopće održavale programe i ustanove na životu. Od njihovih djelatnika i ravnatelja iziskuje se velik entuzijazam i odricanje slobodnog vremena koje poklanjaju ustanovama u kojima rade. To je definitivno bio slučaj s dosadašnjom ravnateljicom. Žalosno je što će Pazin izgubiti tako kvalitetnu osobu, i to zbog nezrele politike", kaže Ivančić, pa zaključuje:

"Gradonačelnica Suzana Jašić odgovorna je što danas dvije od tri kulturne ustanove, čiji je osnivač Grad Pazin, nemaju ravnatelja i ne funkcioniraju kao što bi trebale." 

Tweet

Posljednje novosti