Dvaput opljačkana mjenjačnica: Prethodni pljačkaši oslobođeni

0
Mjenjačnica Dija u Rapcu
Mjenjačnica Dija u Rapcu

Nakon što je u svibnju 2011. godine preživjela oružanu pljačku svoje mjenjačnice Dija u Rapcu, Refija Ikanović ponovno je opljačkana. Ovoga puta u njezinu je mjenjačnicu provaljeno u noći između 21. i 22. srpnja, a provalnici su ukrali sve zalihe cigareta koje su se u njoj nalazile. O točnom iznosu štete Refija nije željela govoriti, no istaknula je kako je šteta toliko velika da će cijelo ljeto morati raditi za ništa.

„Osiguranje pokriva samo 50% štete i cijelu ću sezonu morati raditi besplatno da je pokrijem. Pitam se tko to tako može potkradati nas male ljude. Pa ja ovdje radim po 16 sati dnevno. Više nemam nikakve ljubavi za ovaj posao. Svakoga dana se pitam hoću li biti opljačkana i da li me netko prati“, uzrujano nam je rekla Refija.

Refija Ikanović
Refija Ikanović
Pa gdje je tu pravda?

Istaknula je i kako od posljednje provale u mjenjačnicu donosi samo mali dio cigareta, koje onda ukoliko ih ne proda, odnosi kući. Nema više povjerenja ni u osiguranje, jer su provalnici uspjeli razbiti alarm i prerezati žice vanjske i unutarnje kamere, te razbiti bravu. Osim što joj je mjenjačnica po drugi put opljačkana, Refija napominje i da su se dogodila čak tri pokušaja pljačke, pa nije ni čudo da svakodnevno strepi od novih zločina.

Kruna svega je činjenica da su pljačkaši koji su Refiji prijetili oružjem, uhvaćeni ali su oslobođeni na sudu. „Ako želim istjerati pravdu moram ih privatno tužiti. Pa gdje je tu pravda?“, pita se Refija. (Danijela Bukvić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa