svečanost u pulskom circolu

Ovo su promovirani diplomanti Istarskog veleučilišta

0

U Circolu je održana promocija treće generacije studenata Istarskog veleučilišta. Studenti koji su pristupili promociji dolaze iz smjerova: stručni prijediplomski studij Mehatronika, stručni prijediplomski studij Politehnika i stručni diplomski studij Kreativni menadžment u procesima. Ukupno 25 promovenata je dobilo svoje diplome, i to: 18 iz mehatronike, tri iz politehnike i četvero je studenata dobilo zvanje magistra ekonomije.

 

U nastavku dostavljamo imena diplomanata: stručni prijediplomski studij – Mehatronika: Roko Cvek, Neven Janko, Karlo Jović, Paulo Krbavčić, Patrik Krizman, Dario Odović, Patrik Radolović, Leon Rešetar, Igor Savić, Stefan Simonović, Matija Starčević, Igor Subotić, Kristian Šimić, Matija Šuran, Ivan Tolić, Marin Turčinović, Mato Vidović i Toni Zrno; stručni prijediplomski studij – Politehnika: Danijel Kedveš,  Daniel Rotar, Noel Smoković; Stručni diplomski studij – Kreativni menadžment u procesima: Tihana Celija, Maja Dugandžić, Nikola Jedrejčić i Martina Vofl Kuftić.            

Čestitke i tople riječi uputili su studentima zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić, zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita i dekan Istarskog veleučilišta dr. sc. Daglas Koraca.

Močenić je istaknula da je ovo najvažniji trenutak i kruna uspjeha studenata, ali i velika čast za njihove obitelji. Čestitala je diplomantima na uspjehu i poželjela sreću u daljnjem privatnom i profesionalnom životu. „Diploma nije samo komad papira, ona predstavlja vašu sposobnost usvajanja znanja koje profesori prenose na studente,“ naglasila je Močenić.

Acquavita je također poželjela  diplomantima sreću u nastavku novog životnog poglavlja: „Imati diplomu u vašim rukama predstavlja jednu veliku stvar jer iza toga stoje sati i sati učenja, čitanja, pisanja seminara i na kraju izrada vašeg diplomskog rada, poručila je.

Daglas Koraca toplim je porukama i željama čestitao diplomantima te izrazio nadu da će im dan promocije ostati zauvijek u sjećanju. Govorio je o kompleksnosti i značenju uspjeha te što danas uopće znači biti uspješan: „Smijte se i ponesite ove trenutke sa sobom još dugo godina!“

 „Živimo u društvu 'poludjelom' od uspjeha koji se stalno mjeri ocjenama, titulama, lajkovima na društvenim mrežama, tražeći nove pobjede. No, uspjeh je puno složeniji i kompleksniji od bilo kakvog skupljanja pobjeda. Pobjede se definiraju brojkama, a uspjeh je onaj mir koji ćete postići spoznajom da ste natjerali samog sebe da budete najbolji koliko to možete biti,“ istaknuo je  Koraca. 

Nakon govora uzvanika, diplome doplomantima uručile su Dijana Drandić i Sanja Grbac Babić. Ovaj svečani čin uveličali su glazbenim nastupom studenti Muzičke akademije Pula - Josip Krajačić uz klavirsku pratnju Dorijana Jarnjaka. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa