5. međunarodni festival

Svi ljubitelji pjenušca ovaj vikend trebaju biti u Višnjanu (foto)

0

U srcu pitoresknog istarskog gradića Višnjana, poznatog po svojoj bogatoj vinskoj tradiciji i astronomskom centru, održat će se 5. Međunarodni festival pjenušaca 8. i 9. prosinca u palači Sincich.

Posjetitelji će imati priliku prošetati kroz povijesne ulice grada i uroniti u svijet pjenušavih vina iz Slovenije, Austrije, Italije te naravno, Hrvatske, a  imat će priliku sudjelovati i u ekskluzivnim radionicama koje će se održati 8. i 9. prosinca s početkom u 16 sati. Radionice će pružiti jedinstvenu priliku sudionicima da prodube svoje znanje o pjenušavim vinima pod stručnim vodstvom renomiranih stručnjaka.

Prva radionica, nazvana "Istra vs. Goriška brda" održat će se već u petak, 8. prosinca, i bit će vođena od strane istaknutog sommeliera Emila Perdeca. U sklopu ove radionice uspoređivat će se karakteristike istarskih pjenušaca s onima iz Goriških brda, s osvrtom na ova dva važna vinogradarska područja.

 

Druga radionica, nazvana "Stari i novi svijet u čaši", održat će se u subotu, 9. prosinca pod vodstvom doc. dr. sc. Tonija Kujundžića, profesora na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek.

Sudionici će imati priliku čuti zanimljive spoznaje o vodećim vinskim kultivarima te kušati vrhunska vina iz različitih dijelova svijeta, pridonoseći tako svojem poznavanju svjetske vinske scene.

Osim radionica, Festival će ponuditi jedinstven spoj vrhunskih pjenušavih vina, istarskih delicija i atmosfere starog grada Višnjana. Uz ograničen broj sudionika po radionici (25 osoba), osigurajte svoje mjesto na vrijeme i zaronite u svijet pjenušavih užitaka, poručuju organizatori, Općina Višnjan, Turistička zajednica Općine Višnjan, tvrtka Vira i Agro Udruga Višnjan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa