Foto Preko puta arsenala - Arsenal burgeri i autorski sendviči
Preko puta posrnulog arsenala, na mjestu gdje su se nekoć pekli jedni od boljih ćevapčića u Puli, nalazi se istoimeni grill&bar – Arsenal. U prostoru ukrašenim crno-bijelim fotografijama radnika Uljanika, gdje je desetljećima poslovala ćevabdžinica „Kod Čapalije“, danas se također mogu kušati ćevapčići, doduše u podosta moderniziranom izdanju, no ono po čemu se ovaj lokal ističe su burgeri, kojih je u ponudi sedam.
Vlasnik, ujedno i kuhar Danijel Horvat, nakon nekoliko godina kuhanja u Njemačkoj te u Rovinju odlučio se vratiti u rodni grad. A zbog čega se odlučio baš na burgere, koji su megapopularni u Puli, ali i puno šire, odgovara:“Svi imaju sve, i marende i pizze. Uvjereni smo da će naši burgeri biti najbolji, i jesu najbolji“.
Ono po čemu se razlikuje od burgera koje nudi konkurencija su umaci koje sami pripremaju, a sami oblikuju i svježe meso (180 grama), koje sadrži začine osmišljene u Arsenalovoj kuhinji.
U ponudi se ističe jelo kuće, Arsenal burger, a vrlo je tražen i Gurman burger. Koriste brioš pecivo s maslacem koje dobavljaju od jedne domaće pekare.
„Osim toga, u ponudi su i sendviči, ramstek, šiš ćevap i američki hot dog – s dvije hrenovke i našim umakom od senfa“, kaže Danijel.
Ramstek sendvič pripremljen je uz poseban slatki umak baziran na miješanom voću.
„Naši gosti mogu u vrlo ugodnom ambijentu u uživati u burgerima i autorskim sendvičima“, poručuje Danijel te najavljuje i adventski program na terasi, posebno ukrašenoj i grijanoj u povodu blagdana, gdje se nalazi vanjski šank. Ondje će petkom i subotom biti živa glazba.
Posjetitelji će na terasi moći kušati kuhano vino i zimske koktele, a u ponudi su i palačinke te novi, slatki burger s Nutellom, mrvljenim orasima ili plazma keksom, cimetom, bananom ili jagodama.
Bar će u blagdansko doba raditi do dva ujutro: bit će to još jedan glazbeno-gurmanski punkt u samom središtu gradu, u blizini Parka grada Graza i Foruma. (M. V. I.)