POREČ 'PREGAZIO' METKOVIĆ-MEHANIKU

Furiozni Porečani osigurali Ligu za prvaka

02.12.2023 - 21:11
Sa susreta Poreča i Metković-Mehanike (Foto: Siniša Vernik / RK Poreč)
Sa susreta Poreča i Metković-Mehanike (Foto: Siniša Vernik / RK Poreč)

Očekivao se neizvjestan i uzbudljiv susret u sudaru rivala koji su se borili za mjesto koje vodi u Ligu za prvaka, a na kraju smo dobili jednosmjernu utakmicu u kojoj su rukometaši Poreča doslovno pregazili Metković-Mehaniku. Rezultatski kiks u prošlom kolu kod Dubrave, kada su rukometaši Poreča nakon uvjerljivog vodstva tijekom većeg dijela prvoga poluvremena uspjeli stići samo do boda, pretvorio je večerašnji susret Paket 24 Hrvatske rukometne lige u ključnu utakmicu u borbi za plasman u Ligu za prvaka. Porečane je pobjeda protiv izravnog konkurenta vodila u elitno hrvatsko rukometno društvo, stoga su igrači Ilije Lovrinovića puno koncentriranije i ozbiljnije shvatili večerašnji dvoboj od nastupa protiv Dubrave. Rezultat toga vidio se već na kraju prvoga poluvremena kada su domaći rukometaši imali čak 12 pogodaka prednosti (21:9), da bi na kraju slavili sa visokih 14 pogodaka razlike (32:18).  Bio je ovo možda i najbolji porečki susret u ovoj rukometnoj sezoni.

Od samog početka susreta domaći rukometaši dali su do znanja tko je gazda na porečkom parketu te poveli sa 4:0 (4'). Brzi napadi Porečana upotpunjeni sa odličnim obranama njihovog vratara Davida Vladića  povećavali su prednost domaće momčadi (12:4 - 20'). Iako se očekivalo kako će Metkovci prvenstveno zbog važnosti ove utakmice, pružiti malo kvalitetniji otpor, no Porečanima je jednostavno sve polazilo za rukom  i već krajem prvoga poluvremena njihova se prednost popela na dvoznamenkastu razliku (16:6 - 24'). Uz vratara Vladića koji je u prvom dijelu sakupio deset obrana, najefikasniji u domaćim redovima bio je Arman Ikanović sa osam postignutih zgoditaka. 

U nastavku susreta domaći su rukometaši malo usporili iako i dalje čvrsto i suvereno nastavili trpati mrežu gostiju. Sigurna obrana na čelu s Vladićem te raspoložena napadačka artiljerija održavala je visoko vodstvo te gostima ni u jednom trenutku nije dozvolila bilo kakav pokušaj povratka u susret. Metkovski vratari tek su u tri navrata uspjeli spriječiti porečke šuteve da uđu u njihovu mrežu što je definitivno premalo u ovako važnom susretu. S druge strane David Vladić na kraju je stigao do 17 obrana te bio prvo ime susreta, dok su s druge strane uz Ikanovića sa deset zgoditaka, još devet njegovih suigrača ravnomjerno podijelili ostatak porečkih golova. (S. Žulić)

 

Statistika utakmice:

Tweet

Posljednje novosti