banovčeva ulica

Završen još jedan parking u Puli, posađena i stabla

0

Radovi u Banovčevoj ulici u Puli privedeni su kraju, javljaju iz Grada.

U sklopu radova, koji su započeli krajem kolovoza ove godine, izgrađeno je parkiralište, rekonstruirana je prometnica, napravljeni su nogostupi, javna rasvjeta i oborinska odvodnja te su hortikulturno uređeni zeleni pojasevi.

Parkiralište s prometnicom sastoji se od jednotračnog jednosmjernog kolnika s jednostranim nogostupom ukupne dužine 77,39 metara. Ulaz na parkiralište predviđen je iz Tomasinijeve ulice s izlazom na Banovčevu ulicu.

 

Na području parkirališta izvedeno je 35 parkirnih mjesta, od čega 26 u betonskim opločnicima. Po dovršetku radova, u sklopu održavanja, u nastavku Banovčeve ulice ispred ulaza kućnih brojeva 2, 4 i 6 označena su 54 parkirna mjesta, od čega tri za vozila osoba s invaliditetom te 10 mjesta za motocikle. Važećom Odlukom nije predviđena naplata korištenja parkirališta, a s obzirom na to da se radi o javnom parkiralištu, bit će dostupno svima pod jednakim uvjetima.

U sklopu prometnice izgrađen je zatvoreni sustav prikupljanja površinskih oborinskih voda. Izgrađena je javna rasvjeta ukupne dužine 117 metara, šest stupova visine šest metara. Uređene su novoplanirane zelene površine i posađeno je pet novih stablašica.

Izvođenje radova bilo je ugovoreno s društvom Cesta, a ugovorena vrijednost izvođenja radova iznosila je 204 tisuće eura s PDV-om, predviđenih programom građenja komunalne infrastrukture za 2023. godinu, javljaju iz Grada Pule.

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

LONDINER/KA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

BARMEN/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA