PH U GIMNASTICI ODRŽANO U VRSARU

Gresa Ramadani najbolja juniorka, Puljanke brončane seniorke

20.11.2023 - 10:02
Gresa Ramadani (u sredini), Iana Benčić (desno) na postolju
Gresa Ramadani (u sredini), Iana Benčić (desno) na postolju

U Sportskoj dvorani Saline u Vrsaru održano je Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u najjačem, apsolutnom programu ritmičke gimnastike. Natjecanje je okupilo 70 ritmičarki iz 11 hrvatskih klubova.

Ekipni seniorski naslov osvojile su ritmičarke GK Vindije iz Varaždina, srebrna je GK Aura iz Zagreba, a brončana KSRG Gazela iz Pule (Lana Turk, Marta Marcan). Ekipne juniorske prvakinje Hrvatske su ritmičarke GK Aure iz Zagreba i to Lua Cizel, Ariana Hubert i Gergana Stefanova s ukupno 137,933 bodova. Srebrna je KRG Sirena iz Zadra sa 135,634 (Vita Franov, Stella Patrk), a brončani KRŠG Rondo iz Osijeka sa 131,101 (Petra Brstilo, Iva Lišnić).

 

Pojedinačno, Gresa Ramadani (KRSG Poreč) sa po dva zlata i srebra najuspješnija je juniorka ovog natjecanja. Porečanka je prvakinja s obručem gdje je srebro osvojila Lua Cizel (GK Aura), a broncu njezina klupska kolegica Gergana Stefanova. Ramadani je ‘pozlatila’ i loptu, dok je srebrna Vita Franov (KRG Sirena), a brončana Funtanjanka Iana Benčić iz KREG Galatea. Benčić je domaćinu natjecanja donijela naslov u vježbi s trakom ispred srebrne Ramadani i brončane Stefanove. Stefanova je osvojila zlato s čunjevima gdje je Ramadani bila druga, a Franov treća. 

Gimnastički klub Aura ima ekipne prvakinje i u mlađekadetskoj konkurenciji. Zagrepčanke su zlatne sa 120,416 bodova ispred srebrne KSRG Gazele iz Pule koja je skupila 94,584 boda (Niki Ivetić, Jana Kancijančić, Lucia Peršić), dok je brončani KRŠG Rondo Osijek sa 77,984. (S. Ž.)

Tweet

Posljednje novosti