već kažnjen s 13.000 eura i opet krši zakon

VODNJAN Komunalci ga jučer spriječili u postavljanju reklamnog panoa, danas ga opet podigao!

0

Komunalno redarstvo Grada Vodnjan stopiralo je jučer bespravni pokušaj postavljanja konstrukcije za svjetleći reklamni pano na zelenoj površini uz prometnicu DC75 – na izlazu iz Vodnjana u pravcu Pule.

Nažalost, već u petak poslijepodne, 17. studenog, investitor je izigrao sve propise i postavio konstrukciju unatoč zabranama.

"Suglasnost za postavljanje reklamnog panoa nije izdao ni Grad Vodnjan, niti Hrvatske ceste. Napominjemo da suglasnost nije izdana niti za ijedan drugi zahvat na toj poljoprivrednoj površini u vlasništvu pravne osobe iz Pule", kažu iz Grada Vodnjana te napominju da je bespravna gradnja prijavljena jgrađevinskoj inspekciji.

 

Unatoč tome, tvlasnik zemljišta od svibnja 2023., kada je komunalni redar sastavio prvi zapisnik o nedopustivom nasipavanju oranice, učestalo izvodi nedozvoljene zahvate i oglušuje se na sva upozorenja, kažu u Općini.

Bez suglasnosti Hrvatskih cesta otvorio je izlaz na državnu prometnicu, a naknadno je uz prometnicu betonirano postolje stupa za reklamni pano. Ovaj posljednji pokušaj postavljanja konstrukcije panoa dogodio nakon što mu je 14. studenog 2023. izdan prekršajni nalog zbog nasipavanja zemljišta protivno odredbi Zakonu o gospodarenju otpadom, kojim mu se izriče novčana kazna od 13.272 eura, o čemu je Istarski.hr pisao.

Redovno održavanje kolnika od odmorišta do Plodina, koje je počelo u petak, 17, studenog, nije u korelaciji s nedozvoljenim aktivnostima na poljoprivrednom zemljištu, potvrdili su nam iz Hrvatskih cesta.

Grad Vodnjan nastavit će u okviru svojih ovlasti provoditi mjere da bi spriječio daljnje bespravne zahvate i uklonio bespravnu gradnju.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

MESAR/ICA

Do: 30.06.2022.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

RABAC, ISTARSKA ŽUPANIJA