vodnjan

Nasuo vlastitu parcelu, kažnjen s 13.000 eura!

19.09.2023 - 20:27
Grad Vodnjan naložio uklanjanje otpada (Foto: Google maps)
Grad Vodnjan naložio uklanjanje otpada (Foto: Google maps)

Iz Grada Vodnjana objasnili su zbog čega se na zelenoj površini na ulazu u grad, kod prve rotonde, u blizini benzinske crpke, nalazi hrpa građevinskog materijala. Riječ je o, podsjećamo, privatnoj parceli na kojoj je, prema riječima gradonačelnika Edija Pastrovicchija, zabranjeno odlaganje građevinskog otpada. Pastovicchio je nedavno u razgovoru za Istarski.hr kazao da je Grad pokrenuo odgovarajući postupak. „Čestica je izvan građevinskog prostora. Vlasnika smo prvo upozorili, no on je nastavio raditi. Moram reći da nam dosta problema zadaje pošta, jer svaki postupak mora ići preko preporučenih pošiljaka.“, kazao je gradonačelnik.

 

 „Grad Vodnjan izdao je vlasniku zemljišta rješenje o uklanjanju navezenog materijala i povrat zemljišta u prvobitno stanje. Stranka je zaprimila obavijest o počinjenom prekršaju i izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 13.000 eura. Ukoliko kazna ne bude podmirena u roku, prema stranci se ide s obaveznim prekršajnim nalogom.“, odgovorili su iz Grada.

Nakon što smo prije nekoliko dana zabilježili i hrpu smeća na odmorištu nadomak Vodnjana, iz uprave tog grada stigao je odgovor na pitanje koliko često se odvozi otpad s ove frekventne lokacije, na kojoj često odmaraju turisti i namjernici, ali se očito rješavaju i čitavih vreća s otpadom, zaostalih s godišnjeg odmora.

Trgovačko društvo Contrada kontinuirano i redovito čisti spomenuto odmaralište prema planu upravitelja odmarališta te dodatno izlazi na teren po nalogu komunalnog redara. Spomenuti otpad uklonjen je istog dana.“, odgovorili su iz Grada Vodnjana. (M. V. I.)

Tweet

Posljednje novosti