PROMO

Zašto se isplati ulagati u izvješće o povijesti vozila?

0

Svi znamo koliko je važno pažljivo kupovati automobile, bilo nove, bilo rabljene. No, mnogi kupci zanemaruju jedan ključni aspekt - povijest vozila. Ulaganje u izvješće o povijesti vozila može se činiti kao dodatni trošak, ali dugoročno gledano, to može biti jedna od najboljih investicija koje možete napraviti. U nastavku koji slijedi pojašnjavamo kakvo je to izvješće, navodimo kako provjeriti povijest auta te najvažnije razloge zašto se isplati uložiti u to izvješće prije nego što donesete odluku o kupnji vozila.

Ulaganje u izvješće o povijesti vozila donosi niz prednosti koji nadmašuju početni trošak. Zbog toga je to odlična odluka koju bi trebali donijeti svi potencijalni kupci rabljenih automobila.

Što je izvješće o povijesti vozila?

Izvješće o povijesti vozila pruža ključne informacije o vozilu, uključujući osnovne pojedinosti poput datuma registracije i marke/modela, kao i detaljne uvide u povijest osiguranja, vlasništvo i financije. Iako postoje besplatna izvješća, često im nedostaju bitni detalji. Ako kupujete auto od privatnog prodavača ili trgovca bez uključene provjere povijesti, preporučujemo vam da nabavite vlastito izvješće. Kako biste nabavili to izvješće, bit će vam potreban decoder vin odnosno broj šasije.

Čak i ako vam prodavač pruži nedavno izvješće, ono možda neće pokriti sve potrebne aspekt. Da biste dobili potpunu sliku o prošlosti vozila, o broju vlasnika i svim eventualnim popravcima preporučujemo vam da sami nabavite izvješće o povijesti vozila.

5 razloga zašto uložiti u izvješće u povijesti vozila

Nekoliko je koraka koje možete poduzeti prije nego što kupite automobil, kako biste smanjili mogućnost javljanja problema u budućnosti. Jedan se korak odnosi na ulaganje u izvješće o njegovoj povijesti. Zašto? Donosimo nekoliko najvažnijih razloga:

1. Otkriva skrivene probleme: Izvješće o povijesti vozila pruža uvid u prošlost vozila, uključujući sve nesreće, popravke i druge incidente. Ako su prijašnji vlasnici s vozilom sudjelovali u nesreći ili vozilo ima probleme koji nisu odmah vidljivi, izvješće će vam ukazati na to. To vam omogućuje da donesete informiranu odluku i smanjite rizik od kupnje vozila s potencijalnim skrivenim problemima.

2. Provjerava kilometražu: ponekad se dogodi da prodavači nepravedno smanje kilometražu vozila kako bi povećali njegovu vrijednost. Izvješće o povijesti vozila može potvrditi točnost prikazane kilometraže, čime se osigurava da dobivate ono što plaćate.

3. Pomaže u procjeni vrijednosti vozila: na temelju informacija o prethodnim vlasnicima, servisima i eventualnim oštećenjima, izvješće o povijesti vozila pomaže vam u procjeni stvarne vrijednosti vozila. To vam omogućuje da pregovarate o pravednoj cijeni.

4. Štedi novac: iako ulaganje u izvješće o povijesti vozila može izgledati kao dodatni trošak, dugoročno gledano, to vam može uštedjeti značajne količine novca. Ako „naslijepo“ kupujete vozilo, neminovni su mnogi problemi i skupi troškovi popravaka mogu. Izvješće vam omogućuje da na temelju auto povijesti unaprijed prepoznate potencijalne probleme i odlučite hoće li vam se isplatiti investicija.

5. Povećava povjerenje kupaca: potpune informacije o prošlosti vozila, o broju vlasnika i u stanju vozila povećava povjerenje kupca. Kada znate da nema skrivenih tajni niti ikakvih prevara, kupci se osjećaju sigurnije pri donošenju konačnih odluka.

Na kraju, ulaganje u izvješće o povijesti vozila nije samo financijski trošak nego investicija u „miran san“. To je sitan financijski izdatak u usporedbi s mogućim skrivenim troškovima koje biste mogli pretrpjeti zbog nepoznatih problema s vozilom. Kada su vam sve informacije „na stolu“, kupnja automobila manje je rizična, a izvješće o povijesti vozila je ono što vam je potrebno u tom trenutku.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

VRSAR-ORSERA, ISTARSKA ŽUPANIJA

KUHAR/ICA

Do: 30.06.2022.

ROVINJ-ROVIGNO, ISTARSKA ŽUPANIJA

KONOBAR/ICA

Do: 30.06.2022.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA