večeras i sutra

Opera za bebe u pulskom INK

09.11.2023 - 15:17
Foto: INK
Foto: INK

Večeras će se u pulskom INK u 18 sati održati Opera roza (opera za bebe), a repriza slijedi u petak, 10. studenog u 11 i 18 sati. 

Opera koja traje 30 minuta namijenjena je djeci u dobi od jedne do četiri godine. Radi se o koprodukciji  32. festivala Muzički biennale“Zagreb – Hrvatskog društva skladatelja – Hrvatskog narodnog kazalište u Zagrebu.

Autorica glazbe je Tena Novak Vincek, a izvođači su  Ivana Lazar (sopran); Lucija Stanojević i Tena Novak Vincek – violina i ostali instrumenti te Irma Unušić (plesna izvedba).

 

"Opera rosa zamišljena je kao zajedničko interaktivno putovanje za velike malene i njihove malene velike. Postavljena kao živa instalacija, u ugodnom, sigurnom i mekanom prostoru, djecu poziva na slobodno kretanje i istraživanje svijeta glazbe, zvuka i pokreta, stvorenog za njih.

Četiri izvođačice, svaka kroz svoj medij (glas, pokret, instrument) malu i veliku publiku vode na putovanje od sna do igre, od tamnog do svijetlog, od apstraktnog do konkretnog, od glasa do riječi", stoji u najavi programa.

Tweet

Posljednje novosti